Hugo Barra bo vodil oddelek virtualne resničnosti pri Facebooku

Ta teden smo že pisali, da bivši podpredsednik Androida Hugo Barra zapušča kitajski Xiaomi. Le nekaj dni kasneje pa smo izvedeli, kakšni so njegovi načrti za prihodnost. Le da tokrat novice ni objavil Barra, temveč kar Mark Zuckerberg!

Hugo Barra in Mark Zuckerberg

Barra bo s svojim znanjem in izkušnjami pomagal Facebookovim trudom z virtualno resničnostjo. Na sliki sta Barra in Zuckerberg skupaj v virtualni realnosti, saj je Barra trenutno še vedno na Kitajskem.

Barra bo vodil oddelek virtualne resničnosti pri Facebooku, vključno z Oculusom

Facebook se kot eden največjih računalniških podjetij trudi približati virtualno resničnost množicam. Zato so leta 2014 prevzeli Oculus, enega vodilnih podjetij na tem področju, ki proizvaja sistem za VR Oculus Rift.

Zuckerberg je ob objavljeni fotografiji (zgoraj) zapisal, da se z Barro poznata, odkar je začel delati na Androidu. Pravi, da se oba strinjata, da bo virtualna in obogatena (angl. augmented) resničnost naslednja velika računalniška platforma, ki nam bo omogočila izkusiti nove stvari in biti kreativnejši kot kadarkoli prej. Dodal je še, da se sodelovanja z Brazilcem zelo veseli.

Hugo Barra

Barra je ta teden objavil, da zapušča Xiaomi. Vir: Alchetron

Delati z virtualno resničnostjo je bilo že dolgo njegova želja

Barra je v komentarju na objavo zapisal, da je sanjal o delu z virtualno resničnostjo že, odkar je bil ta koncept obravnavan kot znanstvena fantastika. Zdaj pa je tehnologija že tako napredovala, da že delamo selfije v virtualnem svetu (zgornja slika). Za vodenje oddelka za VR ima dobro popotnico, saj se je učil od direktorja Xiaomija, od katerega je posvojil tudi misel, da ni lepšega poslanstva v računalniški industriji, kot je spraviti najnovejšo tehnologijo v roke čim več ljudem.

Zadnji Facebookov podvig je bil virtualno družbeno omrežje, ki so ga predstavili na dogodku Oculus Connect. Z novo pridobitvijo pa je le še vprašanje časa, kdaj se bomo v virtualnem svetu srečevali tudi navadni smrtniki.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On