Kako uporabiti družbene medije za povečanje prodaje?

Internet je v zadnjih letih postal medij, brez katerega si veliko ljudi vsakdana praktično ne more več predstavljati. Postal pa je tudi mesto, kjer lahko posamezniki in podjetja s svetom delijo svoje znanje, ideje, zamisli in navsezadnje tudi izdelke oz. storitve.

Celotno svetovno tržišče lahko v trenutku postane vaše igrišče, na katerem lahko prodajate več kot 7 milijardam ljudem. Sliši se sila preprosto, iz izkušenj pa vemo, da stvari običajno niso takšne, kot izgledajo. Kje je torej trik oz. izziv?

Izziv se skriva v konkurenci. V zadnjih letih kot izredno priljubljena oblika spletne promocije prednjačijo družbena omrežja, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn in Instagram, na katerih poteka mala spletna vojna za pozornost uporabnikov. Na tisoče podjetij, ki so lahko v osnovi popolnoma identična vašemu, na družbenih omrežjih oglašuje svoje izdelke oz. storitve. Če uporabniki oz. stranke v vaši promociji ne bodo spregledale rešitve težave, bodo le-to poiskale pri konkurenci.

Za učinkovito komunikacijo in povečevanje prodaje preko družbenih medijev je treba storiti nekoliko več kot samo napisati FB objavo ali občasno začivkati na Twitterju. Zato smo vam pri Dominatusu pripravili nekaj praktičnih nasvetov, ki jih lahko nemudoma uporabite v praksi in z njimi uspešno povečate izkupiček vaših akcij na spletu.

Praktični nasveti, ki jih je treba upoštevati

  1. Izberite ustrezno omrežje: Eden od drobnih trikov se skriva v pravi izbiri družbenih omrežij. Ali veste, katere so vaše ciljne skupine strank? So to najstniki, mame samohranilke, prekaljeni inženirji strojništva, upokojenci? Zaradi narave vaših izdelkov oz. storitev in posledično vaše ciljne skupine vsa družbene omrežja ne bodo primerna za vas. Za vsako od zgoraj naštetih skupin lahko uporabite drugo družbeno omrežje: Od Instagrama in Facebooka do Twitterja in LinkedIna. Preden se odločite, kje se boste oglaševali, skrbno definirajte vašo ciljno skupino strank in izberite ustrezno omrežje.
  1. Načrtovanje: Verjetno veste, da če ne veš, kam greš, potem vsaka pot vodi do tja. Popolnoma identična zgodba se dogaja z družbenimi mediji. Preden se odločite za objavljanje vsebin, morate določiti, kaj boste komunicirali z vašimi strankami in na kakšen način. Z drugimi besedami – pomembno je, da ustvarite svojo zgodbo in definirate, kaj želite preko zgodbe povedati. Preko te zgodbe lahko pokažete, zakaj ste ravno vi oz. vaši izdelki ali storitve primerni za rešitev njihovih težav.
  1. Priprava objav: Ko imate definirano vašo ciljno publiko, izbrano omrežje in pripravljeno okvirno strategijo komuniciranje, je čas, da začnete razmišljati o vsebini vaših objav. Za učinkovito izvajanje strategije komuniciranja potrebujete izvirno in privlačno vsebino. Bolj kot se bodo vaši sledilci navduševali nad njo, boljše bo to za vas. Droben, toda izjemno koristen nasvet pri tem je: poskrbite za odlično grafično podobo! Naj gre za izjemno prodorno sliko ali zabaven oz. poučen kratek video – vaše objave morajo biti izstopajoče, saj je to edini način, da boste med poplavo ponudnikov izstopali iz množice.
  1. Določitev števila objav: Glede na vašo ciljno publiko morate ustrezno prilagoditi tudi pogostost pojavljanja objav oz. število objav. Če boste objavljali prepogosto, vas bodo vaši sledilci imeli slej kot prej zadosti in vam bodo nehali slediti. Če boste objavljali premalokrat, pa vaših objav ne bo nihče opazil. Kako torej najti pravo mero? S testiranjem! Svetujemo vam, da pričnete z eno objavo dnevno in potem spremljate, kaj se dogaja. Postopoma dodajte še drugo objavo in ponovno spremljajte, kaj se dogaja. Pazite tudi, da se vaše objave oz. vsebine ne ponavljajo … no, vsaj ne preveč pogosto.

Za konec pa vam zaupamo še eno skrivnost, kako prodajati preko družbenih omrežij. Ste pripravljeni? Skrivnost se skriva v tem, da preko družbenih omrežij v osnovi ne prodajamo! Za direktno prodajo uporabite za to namenjene oglase oz. oglaševanje, ki vam ga omogoča večina od najbolj popularnih omrežij. Facebook oglaševanje so tako učinkovito, da ga je pred kratkim “kopiral” celo Google.

Namesto direktne prodaje družbena omrežja raje izkoristite za stike s strankami in grajenje dobrega (prijateljskega) odnosa z njimi. Ljudje na družbenih omrežjih delijo izjemno veliko informacij … vaša naloga je, da jim prisluhnete. Tako jim boste brez težav lahko ponudili optimalno rešitev njihovih težav takrat, ko jo bodo najbolj potrebovali.

Veliko sreče in profita na družbenih omrežjih!

Dominatus d.o.o.

Author: Uredništvo

Share This Post On