Tudi v virtualni resničnosti ne bomo mogli uiti oglasom

Virtualna resničnost se vsako leto bolj razvija, pridobiva nove vloge in nove zmožnosti. Vedno več ljudi jo izkusi z uporabo različnih naglavnih naprav, ki uporabnika odpeljejo v svoj svet. A če ste mislili, da boste v tem neresničnem svetu varni pred oglasi, ste se zmotili. HTC je začel ponujati svojo VR oglasno storitev za vse razvijalce na njihovi Viveport platformi.

Oglasi v virtualni resničnosti lahko na uporabnika naredijo dosti večji vtis kot običajni oglasi. Vir: Hypergrid Business

Oglasi v virtualni resničnosti lahko na uporabnika naredijo dosti večji vtis kot običajni oglasi. Vir: Hypergrid Business

VR očala omogočajo boljši vpogled v to, ali uporabnik zares spremlja oglas

Razvijalci imajo izredno veliko možnosti, kje in kako uporabnika virtualne resničnosti izpostavijo oglasu. Tako lahko v virtualno izkušnjo vstavijo navadne ali 360-stopinjske oglasne videe, oglase lahko dodajo tudi v obliki pasic. Ti oglasi se lahko pojavijo na najrazličnejših delih uporabnikove izkušnje.

Tako lahko uporabnik oglas vidi med začetnimi ali končnimi prizori igre (aplikacije) ali pa kar med igranjem, saj lahko razvijalci oglase postavijo kar na 3D modele v samo okolje igre, podobno kot v resničnem svetu na stavbah vidimo plakate.

Oglaševalci podobno kot na internetu ne bodo rabili plačati oglasa, ki si ga uporabnik ne bo ogledal. Vir: Forbes

Oglaševalci podobno kot na internetu ne bodo morali plačati oglasa, ki si ga uporabnik ne bo ogledal. Vir: Forbes

HTC virtualne oglase prodaja kot nov in bolj učinkovit način, s katerim lahko oglaševalci dosežejo ciljana in izstopajoča sporočila. Oglasi, ki se pojavijo v poglobljenem svetu VR, namreč naredijo večji vtis na uporabnika, kot če bi enak oglas videl na običajnem zaslonu. Prav tako pa je možno spremljati, ali je uporabnik oglas zares pogledal ali se je preprosto obrnil stran.

Zaenkrat je tovrstna tehnologija omejena na trgovino z aplikacijami Viveport, za katero skrbi HTC. Na začetku bodo oglasi seveda omejeni zgolj na igre in aplikacije, ki so za uporabnika brezplačne, ni pa nujno, da bodo ostali samo tam.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On