DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet E-družba

E-družbaMedtem, ko se je ekonomija podirala, so odgovorni gledali porniče

pornici1Očitno so v življenju modernega človeka tri konstante: smrt, davki in porniči. Upamo sicer, da ne v tem vrstnem redu. Tako niti ni posebej presenetljivo, da so zaposleni pri SEC (Securities and Exchange Commission), ki je ameriška različica Agencije za trg vrednostnih papirjev, med delovnim časom na službenih računalnikih gledali porniče. Toda zanimivo je, da so to počeli v času, ko se je rušila svetovna ekonomija.

Add a comment
Več ...
 

5 let, ki so spremenila svet

youtube_5letSamo pet let je minilo od dneva, ko je bil na Youtube naložen prvi videoposnetek, a zdi se, kot bi bil Youtube z nami že celo večnost.

Pred petimi leti je Jawed Karim, eden od ustanoviteljev Youtuba, nanj naložil videoposnetek sebe v živalskem vrtu. Takrat se mu najbrž ni niti sanjalo, da je s tem začel revolucijo, ki je dodobra spremenila svetovni splet, televizijo, novinarstvo, telekomunikacije in družbo nasploh.

Že leto dni kasneje, jeseni 2006, je Youtube prešel v last Googla. Pri spletnem velikanu so kmalu spoznali potencial spletnega videa, pa čeprav Youtube menda še danes ne ustvarja dobička. A Google si to lahko privošči.

Add a comment
Več ...
 

Gorenje z 'Batman' kolekcijo na najbolj branem svetovnem tehno blogu

gorenje1Gizmodo, najbolj bran tehno blog na svetu, je objavil novico o slovenskem Gorenju, natančneje o novi seriji kuhinjskih gospodinjskih aparatov Ora-Ito Carbon Collection. Že ime pove, da gre za belo tehniko, izdelano iz ogljikovih vlaken. Nič čudnega torej, da se je novica o tem pojavila na Gizmodu.

No, hladilnik, indukcijska plošča, pečica in napa niso v celoti izdelani iz ogljikovih vlaken, pač pa so iz tega materiala le nekateri njihovi detajli. A ne glede na to, so omenjeni izdelki hudo seksi - vsaj z vidika pravega geeka.

Add a comment
Več ...
 

Apple nadzoruje svoje kupce in se obnaša kot gestapo

iPadsSpet novica o Applu, boste rekli. A to se splača prebrati. Verjemite. Gre za zgodbo Američana, ki je dobil doživljenjsko prepoved nakupa iPada. Pri tem ne gre za ukrep policije ali sodišča. Doživljenjsko prepoved nakupa iPada mu je odredil sam Apple. Vas zanima zakaj?

Mladenič se je odločil, da bo pomagal ljudem iz drugih držav, kjer iPada za zdaj še ni mogoče kupiti. In sicer tako, da je v ZDA kupoval iPade in jih prek spleta prodajal v druge države. Pri nas bi takšnemu človeku rekli "švercer". A poanta je drugje. Apple je namreč postavil omejitev dveh iPadov na osebo. Prav ste prebrali, posameznik ne sme kupiti več kot dva iPada. No, junaku naše zgodbe so jih prodali več - trinajst. Dokler ni nekega dne prišel v Applovo trgovino, da bi kupil štirinajstega, a se je vse skupaj zapletlo.

Add a comment
Več ...
 

Američani se pripravljajo na konec sveta leta 2012

zaklonisceLeta 2012, natančneje 21. decembra, bo menda konec sveta, če je verjeti majevskemu koledarju in različnim napovedovalcem prihodnosti. Kje drugje kot v Ameriki so se na armagedon že začeli pripravljati.

Ameriško podjetje Vivos bo za tiste, ki bi radi preživeli konec sveta, zgradilo 20 podzemnih zaklonišč, pri čemer bo prvo zgrajeno že letos jeseni. Zaklonišča naj bi omogočila preživetje 200 ljudem (torej 10 ljudi na zaklonišče), poleg varnega oklepa pa bodo ponujala tudi zaloge hrane in vode za leto dni življenja.

Add a comment
Več ...
 
Stran 357 od 472
Zmanjšajte stres z odpiranjem e-pošte trikrat dnevno

article thumbnail

Se želite sprostiti? Prenehajte preverjati svojo e-pošto vsakih pet minut!


Še vedno mečete denar skozi okno ali merite učinek oglaševanja?

article thumbnail

Oglaševanje na internetu je lahko najcenejše in najbolj profitno oglaševanje. Lahko pa je tudi najdražje in brez učinka.


Skype bo postal del spletnega paketa Office

article thumbnail

Slab teden po tem, ko je Microsoft predstavil Skype za brskalnik, je najavil, da bo ta vgrajen v spletni pisarniški paket Office.


Pozor! Slovenske kamere tarča hekerjev!

article thumbnail

Posnetki več tisoč mobilnih varušk se javno prenašajo preko svetovnega spleta, ne da bi lastniki vedeli za to. 


En mesec bo živel v koži neznanca

article thumbnail

Bi se bili pripravljeni za en mesec zapreti v sobo, nadeti 3D očala in slušalke ter živeti življenje nekoga drugega?


Samsung razkriva načrt, kako bo priklopil vaša življenja

article thumbnail

Samsung bo skrbel za našo hišo, zdravje in virtualno zabavo. Preberite si, kaj vse načrtuje z našim življenjem.


Še vedno mečete denar skozi okno ali merite učinek oglaševanja?

article thumbnail

Oglaševanje na internetu je lahko najcenejše in najbolj profitno oglaševanje. Lahko pa je tudi najdražje in brez učinka.


James Watson, ki je pomagal odkriti DNK, bo na dražbi prodal Nobelovo nagrado

article thumbnail

86-letni ameriški znanstvenik James Watson je prvi živeči Nobelov nagrajenec, ki bo prodal zlato medaljo, ki jo je leta 1962 dobil skupaj z Nobelovo nagrado.


Stephen Hawking: Umetna inteligenca lahko pomeni konec človeštva

article thumbnail

Stephen Hawking, eden največjih enega največjih astrofizikov moderne dobe se boji, kaj bo prineslo kreiranje naprav, ki bodo presegle človeške zmožnosti.


Zemljo pred uničenjem ščiti misteriozni nevidni pas

article thumbnail

Med dvema Van Allenovima radiacijskima pasovoma se nahaja zaščitni pas, ki "ultrahitrim elektonom" iz kozmosa preprečuje vstop v atmosfero.


Preko Kickstarterja na Luno!

article thumbnail

Za dobrih 60 evrov gremo lahko na Luno! No, vsaj del nas, če bo britanski skupini znanstvenikov uspelo nabrati 4 milijarde evrov.


Google z nanodelci nad raka

article thumbnail

Google očitno ni zadovoljen le s tem, da ima pod nadzorom svet informacij, zdaj bo posegel še v človeško telo.


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

86-letni ameriški znanstvenik James Watson je prvi živeči Nobelov nagrajenec, ki bo prodal zlato medal [ ... ]