DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet E-družba

E-družbaKitajska pripravlja zakon, ki bo od internetnih ponudnikov zahteval iskanje disidentov

kitajskaKitajska vlada želi sprejeti zakon, ki bo telekomunikacijskim podjetjem in ponudnikom internetnih storitev nalagal dolžnost obveščanja o uporabnikih, ki prek interneta razpravljajo o državnih skrivnostih ali se ne strinjajo s politično ureditvijo države.

Telekomunikacijski operaterji in ponudniki internetnih storitev bodo po novem zakonu dolžni sodelovati z državo in ji pomagati iskati politične disidente. Ukrep je posledica prizadevanj Kitajske po omejevanju dostopa do informacij, ki naj bi škodile državljanom in državi.

Osnutek določb, ki bodo dopolnile obstoječ Zakon o varovanju državnih skrivnosti, je vlada vložila na kitajsko vrhovno sodišče. To bo prevrilo skladnost z ostalo zakonodajo, nato pa bo na vrsti glasovanje v skupščini.


Add a comment
 

Policija vdrla v stanovanje novinarja, ki je razkril iPhone 4G

iphoneKadar je Steve Jobs jezen, je hudo. Izgubljeni prototip iPhona, ki so ga za 5.000 dolarjev odkupili pri Gizmodu in objavili podrobnsoti o njem, mu še vedno ne da miru. Kot kaže, se je odločil maščevati Gizmodu in zadevo prijavil policiji, saj naj bi novinar Gizmoda storil kaznivo dejanje tatvine.

Policisti so tako v minulih dneh vdrli v stanvoanje Gizmodovega novinarja Jasona Chena ter mu zasegli štiri računalnike, dva strežnika, iPad in drugo elektronsko opremo, ki bi lahko služila kot dokaz na sojenju.

Add a comment
Več ...
 

Kakšna je razlika med otroškim nasiljem in mobingom v službi?

mobing_260410Pravzaprav je ni, le da so ljudje, ki vas zlorabljajo v službi višji in starejši, v nasprotju s šolarji so nekateri na višjih, drugi na nižjih položajih, pa morda imajo nekateri še precej več domišljije od otrok, zato so njihove metode toliko bolj domiselne.

Uprite se mobingu, ker ne le, da vam ga ni treba prenašati, ampak je vrh vsega še kaznivo. Če se žrtev načrtno loti beleženja mobing dnevnika, v katerem naniza dokaze s katerimi dokaže, da nadrejeni krši ustavo, je to zadosten razlog, da pride zadeva pred sodišče. Saj menda veste, da je žaljivo in nespoštljivo obnašanje v nasprotju z 34. členom slovenske ustave?

Add a comment
Več ...
 

Medtem, ko se je ekonomija podirala, so odgovorni gledali porniče

pornici1Očitno so v življenju modernega človeka tri konstante: smrt, davki in porniči. Upamo sicer, da ne v tem vrstnem redu. Tako niti ni posebej presenetljivo, da so zaposleni pri SEC (Securities and Exchange Commission), ki je ameriška različica Agencije za trg vrednostnih papirjev, med delovnim časom na službenih računalnikih gledali porniče. Toda zanimivo je, da so to počeli v času, ko se je rušila svetovna ekonomija.

Add a comment
Več ...
 

5 let, ki so spremenila svet

youtube_5letSamo pet let je minilo od dneva, ko je bil na Youtube naložen prvi videoposnetek, a zdi se, kot bi bil Youtube z nami že celo večnost.

Pred petimi leti je Jawed Karim, eden od ustanoviteljev Youtuba, nanj naložil videoposnetek sebe v živalskem vrtu. Takrat se mu najbrž ni niti sanjalo, da je s tem začel revolucijo, ki je dodobra spremenila svetovni splet, televizijo, novinarstvo, telekomunikacije in družbo nasploh.

Že leto dni kasneje, jeseni 2006, je Youtube prešel v last Googla. Pri spletnem velikanu so kmalu spoznali potencial spletnega videa, pa čeprav Youtube menda še danes ne ustvarja dobička. A Google si to lahko privošči.

Add a comment
Več ...
 
Stran 357 od 472
7 stvari s katerimi je Apple spremenil svet

article thumbnail

 Apple kot revolucionar na tehnološkem področju.


Ne potrebujem optimizacije. Sem že na prvem mestu!

article thumbnail

Pogosto naletim na koga, ki mi z veseljem pove, da on pa res ne potrebuje optimizacije, saj je že na prvem mestu na Googlu.


Kaj je Apple vključil v svoje vrečke presenečenja?

article thumbnail

Na prvi dan novega leta je Apple na Japonskem v prodajo ponudil takoimenovani "Lucky bag".


Nas uporaba pametnih telefonov naredi pametnejše?

article thumbnail

Rezultati najnovejših raziskav pravijo, da nas uporaba naprednih mobilnikov ne naredi pametnejših, vseeno pa močno zaznamuje del možganov, ki se ukvarja z dotikom.


Zasloni vam kvarijo spanec in zdravje

article thumbnail

 Vaša tablica ali mobilnik lahko drastično vplivata na kvaliteto spanca.  


Zmanjšajte stres z odpiranjem e-pošte trikrat dnevno

article thumbnail

Se želite sprostiti? Prenehajte preverjati svojo e-pošto vsakih pet minut!


Ne potrebujem optimizacije. Sem že na prvem mestu!

article thumbnail

Pogosto naletim na koga, ki mi z veseljem pove, da on pa res ne potrebuje optimizacije, saj je že na prvem mestu na Googlu.


Kaj je Apple vključil v svoje vrečke presenečenja?

article thumbnail

Na prvi dan novega leta je Apple na Japonskem v prodajo ponudil takoimenovani "Lucky bag".


Še vedno mečete denar skozi okno ali merite učinek oglaševanja?

article thumbnail

Oglaševanje na internetu je lahko najcenejše in najbolj profitno oglaševanje. Lahko pa je tudi najdražje in brez učinka.


James Watson, ki je pomagal odkriti DNK, bo na dražbi prodal Nobelovo nagrado

article thumbnail

86-letni ameriški znanstvenik James Watson je prvi živeči Nobelov nagrajenec, ki bo prodal zlato medaljo, ki jo je leta 1962 dobil skupaj z Nobelovo nagrado.


Stephen Hawking: Umetna inteligenca lahko pomeni konec človeštva

article thumbnail

Stephen Hawking, eden največjih enega največjih astrofizikov moderne dobe se boji, kaj bo prineslo kreiranje naprav, ki bodo presegle človeške zmožnosti.


Zemljo pred uničenjem ščiti misteriozni nevidni pas

article thumbnail

Med dvema Van Allenovima radiacijskima pasovoma se nahaja zaščitni pas, ki "ultrahitrim elektonom" iz kozmosa preprečuje vstop v atmosfero.


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

86-letni ameriški znanstvenik James Watson je prvi živeči Nobelov nagrajenec, ki bo prodal zlato medal [ ... ]