DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet E-družba

E-družbaGorenje z 'Batman' kolekcijo na najbolj branem svetovnem tehno blogu

gorenje1Gizmodo, najbolj bran tehno blog na svetu, je objavil novico o slovenskem Gorenju, natančneje o novi seriji kuhinjskih gospodinjskih aparatov Ora-Ito Carbon Collection. Že ime pove, da gre za belo tehniko, izdelano iz ogljikovih vlaken. Nič čudnega torej, da se je novica o tem pojavila na Gizmodu.

No, hladilnik, indukcijska plošča, pečica in napa niso v celoti izdelani iz ogljikovih vlaken, pač pa so iz tega materiala le nekateri njihovi detajli. A ne glede na to, so omenjeni izdelki hudo seksi - vsaj z vidika pravega geeka.

Add a comment
Več ...
 

Apple nadzoruje svoje kupce in se obnaša kot gestapo

iPadsSpet novica o Applu, boste rekli. A to se splača prebrati. Verjemite. Gre za zgodbo Američana, ki je dobil doživljenjsko prepoved nakupa iPada. Pri tem ne gre za ukrep policije ali sodišča. Doživljenjsko prepoved nakupa iPada mu je odredil sam Apple. Vas zanima zakaj?

Mladenič se je odločil, da bo pomagal ljudem iz drugih držav, kjer iPada za zdaj še ni mogoče kupiti. In sicer tako, da je v ZDA kupoval iPade in jih prek spleta prodajal v druge države. Pri nas bi takšnemu človeku rekli "švercer". A poanta je drugje. Apple je namreč postavil omejitev dveh iPadov na osebo. Prav ste prebrali, posameznik ne sme kupiti več kot dva iPada. No, junaku naše zgodbe so jih prodali več - trinajst. Dokler ni nekega dne prišel v Applovo trgovino, da bi kupil štirinajstega, a se je vse skupaj zapletlo.

Add a comment
Več ...
 

Američani se pripravljajo na konec sveta leta 2012

zaklonisceLeta 2012, natančneje 21. decembra, bo menda konec sveta, če je verjeti majevskemu koledarju in različnim napovedovalcem prihodnosti. Kje drugje kot v Ameriki so se na armagedon že začeli pripravljati.

Ameriško podjetje Vivos bo za tiste, ki bi radi preživeli konec sveta, zgradilo 20 podzemnih zaklonišč, pri čemer bo prvo zgrajeno že letos jeseni. Zaklonišča naj bi omogočila preživetje 200 ljudem (torej 10 ljudi na zaklonišče), poleg varnega oklepa pa bodo ponujala tudi zaloge hrane in vode za leto dni življenja.

Add a comment
Več ...
 

Iztegnjen sredinec Slovencem: Vrata zapira tudi Shrani.si

shrani_siKaj je s slovenskimi podjetji, ki se gredo posel na internetu? Je kriva nesposobnost, pomanjkanje podjetniške žilice, nepripravljenost tvegati, ali kaj četrtega? Videti je, kot da bi se sindrom slovenskih športnikov naselil tudi v podjetja, ki ponujajo internetne storitve. Saj poznamo tisto, ko se slovenski športnik z nekaj odmevnimi rezultati prebije na sam vrh, nato pa tam vegetira, dokler mu ne zmanjka motivacije in denarja. Na koncu pa ponavadi od države zahteva še kakšno doživljenjsko rento za svoje državnotvorne zasluge.

Add a comment
Več ...
 

Kakšna vera in Bog, Nebesa so na Facebooku!

facebook_nebesaMark Zuckerberg, ustanovitelj in prvi mož Facebooka je izjavil: "Nebesa so kraj, kjer so vsi vaši prijatelji in kjer je vse tako, kot si želite."

("Heaven is a place where all your friends are and everything is the way you want it to be.")

Zdaj veste. Pozabite na vero, Boga, življenje po Božjih zapovedih in posmrtno življenje. Nebesa so na Facebooku. Zato ljubite Marka Zuckerberga iz vsega srca, iz vse duše, z vsem mišljenjem in z vso močjo. In lajkajte svojega prijatelja kakor samega sebe.

 

 

 


Add a comment
 
Stran 357 od 471
Pozor! Slovenske kamere tarča hekerjev!

article thumbnail

Posnetki več tisoč mobilnih varušk se javno prenašajo preko svetovnega spleta, ne da bi lastniki vedeli za to. 


En mesec bo živel v koži neznanca

article thumbnail

Bi se bili pripravljeni za en mesec zapreti v sobo, nadeti 3D očala in slušalke ter živeti življenje nekoga drugega?


Samsung razkriva načrt, kako bo priklopil vaša življenja

article thumbnail

Samsung bo skrbel za našo hišo, zdravje in virtualno zabavo. Preberite si, kaj vse načrtuje z našim življenjem.


Kako je Snowden vplival na javno mnenje Američanov?

article thumbnail

Kako so razkritja strogo zaupnih dokumentov, o ameriškem nadzorovanju v ZDA in drugod po svetu, spremenila javno mnenje?


Zaprosil jo je z 99 telefoni iPhone 6, a ga je zavrnila

article thumbnail

Mladenič je na Kitajskem svojo najdražjo zaprosil za roko s pomočjo 99 pametnih telefonov iPhone 6. Žal ga je zavrnila.


Intel: Nič več mineralov s konfliktnih območij

article thumbnail

Intelovi čipi z mikroprocesorji in ohišja, izdelana v njihovih tovarnah v letu 2014, ne vsebujejo mineralov s konfliktnih območij.


Preko Kickstarterja na Luno!

article thumbnail

Za dobrih 60 evrov gremo lahko na Luno! No, vsaj del nas, če bo britanski skupini znanstvenikov uspelo nabrati 4 milijarde evrov.


Google z nanodelci nad raka

article thumbnail

Google očitno ni zadovoljen le s tem, da ima pod nadzorom svet informacij, zdaj bo posegel še v človeško telo.


Letošnja zima bo najhladnejša v zadnjih 100 letih!?

article thumbnail

Arktična zima naj bi to sezono za pet mesecev okovala Evropo v sneg in led.


Vzporedni svetovi obstajajo!?

article thumbnail

Predstavljajte si svet, v katerem dinozavri niso izumrli, svetovne vojne so se čisto drugače končale, vi pa ste se rodili v neki drugi državi.


Topljenje ledu na Antarktiki spreminja gravitacijsko polje Zemlje

article thumbnail

Na Antarktiki se vsako leto stopi več milijard ton ledu, kar naj bi do konca stoletja dvignilo gladino svetovnih morij za 1,3 metra.


Islandska jezerska pošast Lagarfljótsormurinn je resnična!?

article thumbnail

Škotska ima svojo Nessie, himalajska hribovja Jetija, Islandija pa pošast v podobi velikega vodnega črva, imenovano Lagarfljótsormurinn. To islandsko misteriozno bitje je 2012 s kamero ovekovečil domačin Hjörtur Kjerúlf, 13-članka komisija p [ ... ]


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Za dobrih 60 evrov gremo lahko na Luno! No, vsaj del nas, če bo britanski skupini znanstvenikov uspelo nabrat [ ... ]