DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet

E-svetKje so ženske v podjetjih, ki se ukvarjajo s sodobnimi tehnologijami?

tehno zenske 140714Ko je Facebook nedavno razkril podatke o raznolikosti zaposlenih v podjetju, so bili ti vsekakor presenečenje glede odstotka zaposlenih žensk - tako pozitivno kot negativno. Dobra stran omenjenih podatkov je ta, da ženske opravljajo kar 47 % vseh ne-tehnoloških služb kot so prodaja, marketing in finance. Slaba stran pa je, da je le 15 % žensk med inženirji, razvijalci in drugimi računalniškimi strokovnjaki.

Add a comment
Več ...
 

V ameriške šole nič več le iPadi, ampak tudi prenosniki in hibridi

solar ipad 130714Šolske oblasti v Los Angelesu so se pred časom lotile projekta, v skladu s katerim naj bi vsak šolar imel svoj iPad. A omenjeni načrt, ki so ga relativno uspešno uresničevali v praksi in naj bi omogočal mladim lažje pridobivanje znanj, so mnogi izkoristili tako, da so svojo prenosno napravico, namenjeno izobraževanju, hitro usposobili za dostop do praktično vsega svetovnega spleta, vključno s tako priljubljenimi Twitterjem, Facebookom in ostalimi podobnimi zabavnimi zadevami.

Add a comment
Več ...
 

Slovensko znanje omogoča neinvazivni način zgodnjega odkrivanja tumorjev

boris turk 130714Če se bo trend odliva sposobnih raziskovalcev iz Slovenije nadaljeval, bomo vedno bolj izgubljali kritično maso ljudi, ki so sposobni ustvarjati dosežke, ki imajo na dolgi rok še kako veliko dodano vrednost.

Add a comment
Več ...
 

Zlato, srebro in bron slovenskim dijakom na Olimpijadi mladih raziskovalcev GENUIS 2014

dijaki 130714Slovenski dijaki, ki so v letošnjem letu opravljali raziskovalne naloge na Kemijskem inštitutu, so se na Olimpijadi mladih raziskovalcev GENUIS 2014, ki je potekalo v zvezni državi New York, uvrstili v svetovni vrh. Osvojili so zlato, srebrno in bronasto odličje.

Add a comment
Več ...
 

Cortana napoveduje zmago Nemčije

Cortana napoveduje rezultat finalaPoleg Googla zmagovalce svetovnega nogometnega prvenstva napoveduje tudi Microsoftova virtualna pomočnica Cortana.

Add a comment
Več ...
 
Stran 10 od 923

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Prvič po 35 letih se je začel ozonski plašč okoli Zemlje obnavljati, kar naj bi bilo posledica prepovedi u [ ... ]