DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet

E-svetKdo se skriva za kibernetsko vohunsko kampanjo 'Energični medved/Prežeči jeti'

jeti 040814Kaspersky Lab je napovedal izdajo celovite poglobljene analize zlonamerne programske opreme in strežniške infrastrukture ukaz in kontrolnik (C&C), povezane s kibernetsko vohunsko kampanjo, ki je znana pod imenom 'Prežeči jeti' (Crouching Yeti) oz 'Energični medved' (Energetic Bear). Omenjena kampanja je vpletena v več organiziranih trajnih groženj (advanced persistent threat - APT). Glede na raziskave se zdi, da so njegove žrtve v širšem spektru podjetij, kot se je domnevalo doslej. Največje število identificiranih žrtev sicer sodi v sektorje industrija/strojništvo, proizvodnja, farmacija, gradbeništvo, izobraževanje in informacijska tehnologija.

Add a comment
Več ...
 

Lahko Facebook odkrije samomorilce?

samomor 030814Veste, da družabni mediji lahko razkrijejo samomorilna nagnjenja uporabnikov? Gre za iniciativo Durkheim Project, ki naj bi s pomočjo algoritmov umetne inteligence identificirala pogoste beseden in fraze, ki jih uporabljajo tisti, ki bi si lahko poskusili vzeti življenje. Program, ki je zaživel 2. julija, je namenjen predvsem ameriškim vojnim veteranom, med katerimi je odstotek samomorov zelo visok.

Add a comment
Več ...
 

Ali bo čebela izumrla?

cebela 270714Zadnja leta z vznemirjenjem spremljamo opozorila slovenskih čebelarjev, pristojnih služb in strokovnjakov, ki raziskujejo ogroženost medonosne čebele, saj ima izginjanje opraševalcev lahko resne posledice za ravnovesje v naravi, da ne govorimo o posledicah v kmetijski pridelavi.

Add a comment
Več ...
 

Grožnja zasebnosti?

Placemeter algoritem vizualizacijaV New Yorku zagonsko podjetje razvija projekt, ki naj bi izboljšal kakovost bivanja v velemestu, hkrati pa odpira veliko vprašanj o varstvu zasebnosti.

Add a comment
Več ...
 

Facebook za slavne

FB MentionsFacebook za športnike, politike, glasbenike, igralce in druge vplivne osebe iz javnega življenja, ki imajo poseben verificiran uporabniški račun, pripravlja aplikacijo Mentions, ki bo sprva na voljo zgolj za Applov operacijski sistem iOS.

Add a comment
Več ...
 
Stran 10 od 926

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Na Antarktiki se vsako leto stopi več milijard ton ledu, kar naj bi do konca stoletja dvignilo gladino svetov [ ... ]