DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet

E-svetKako hitra je dejansko rast znanja

pametna oblacila 070914V času, ki ga v Sloveniji potrebujemo za sestavo vlade, se obseg vsega znanja na svetu podvoji. Nove tehnologije, vse večja hitrost prenosa podatkov in umetna inteligenca omogočajo neverjetno rast obsega znanja, ki ga ima na voljo človeštvo, na svojem blogu piše Aljoša Domijan, ki je na spletu poiskal odgovore, kako hitra je dejansko ta rast.

Add a comment
Več ...
 

Uspeh se začne z Univerzo - na Dunaju so začeli že leta 1365

profesor 070914Institut Jožef Stefan je v okviru znanstvene izmenjave in sodelovanja gostil prof. dr. Heinza W. Engla, rektorja Univerze na Dunaju. Prof. Engel je sicer po izobrazbi matematik, kot znanstvenik pa se je ukvarjal predvsem z uporabno matematiko. S tega področja je objavil več znanstvenih člankov in knjig. Ob obisku je imel prof. Engel predavanje, ki ga najdete na Trombi - agenciji za promocijo znanosti, kreativnosti in inivativnosti posneli v celoti.

Add a comment
Več ...
 

Vremenska napoved iz leta 2050

WMO 050914Svetovna meteorološka organizacija (World Meteorological Organization - WMO) opozarja, da se bo Zemlja morala v prihodnjih 40 letih soočiti z ekstremnimi vremenskimi pojavi ter katastrofami kot so nevihte, poplave, suše, obdobja neverjetne vročine in mraza. V sklopu kampanje pred vrhom OZN v New Yorku, ki je namenjen klimatskim spremembam, so tako posneli nekaj 'izmišljenih, a realističnih' vremenskih  napovedi iz leta 2050. WMO je k snemanju povabil nekatere znane napovedovalce vremena, da bi bile napovedi kar se le da verodostojne.

Add a comment
Več ...
 

Na letalih Adrie Airways odslej dovoljena uporaba mobilnikov in tabličnikov

mobilnik letalo 020914Letalski prevoznik Adria Airways je konec avgusta uvedel spremenjena pravila za uporabo elektronskih naprav na letalih. Po novem je v vseh fazah leta na letalu dovoljena uporaba ročnih mobilnih elektronskih naprav, kot so pametni telefoni, tablični računalniki in elektronske knjige - in to ob izključenih funkcijah brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov. Iz preventivno varnostnih razlogov pa se jih ne sme uporabljati v primeru slabe vidljivosti med vzletanjem in pristajanjem ter kadar to zahteva pilot.

Add a comment
Več ...
 

Z dronom posneli skrivnostno gradbišče Applovega novega 'spaceship' kampusa

apple kampus 010914Še dober teden bo treba počakati, da bomo videli, kakšen bo težko pričakovani Applov iPhone 6, obstaja verjetnost, da bodo na predstavitvi novosti 9. septembra pokazali tudi iWatch (o tem se šušlja že nekaj časa), ni pa vam treba več ugibati, kako napreduje gradnja skrivnostnega novega sedeža jabolčnega podjetja iz Cupertina.  'Apple spaceship campus' v zgodnji fazi (gradnja se je šele začela) je namreč iz zraka posnel dron. In razkril več kot le zanimiv pogled. Gradbišče deluje kot bi šlo za arheološko najdišče ostankov neke padle vesoljske ladje ali davno izumrle izvenzemeljske civilizacije. 

Add a comment
Več ...
 
Stran 10 od 931

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

86-letni ameriški znanstvenik James Watson je prvi živeči Nobelov nagrajenec, ki bo prodal zlato medal [ ... ]