DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet

E-svetRuska skupina hekerjev ukradla 1,2 milijarde gesel

heker 070814Skupina ruskih hekerjev je v več mesecev trajajoči operaciji ukradla 1,2 milijarde uporabniških imen in gesel z okoli 420.000 spletnih strani. To naj bi bila po oceni časnika New York Times največja znana kraja gesel v zgodovini. Med drugim so hekerji pridobili dostop do okoli pol milijarde elektronskih predalov. 

Add a comment
Več ...
 

Z mobilne aplikacije za Facebook ne bomo več mogli klepetati

messenger 05082014

Facebook ima aplikacijo za vse mobilne platforme, s katero lahko dostopamo do našega profila na Facebooku in uporabljamo to najbolj znano družbeno omrežje. Med možnostmi te aplikacije je tudi dostop do zasebnih sporočil oziroma klepetov.

Add a comment
Več ...
 

Bi se pridružili skupinski tožbi proti Facebooku?

facebook 040814Avstrijski aktivist za varstvo zasebnosti Max Schrems je na Irskem lansiral skupinsko tožbo proti priljubljeni socialni mreži Facebook zaradi kršenja evropske zakonodaje o varovanju osebnih podatkov. Vsi, ki živijo izvedn ZDA in Kanade, se lahko pridružijo tožbi prek spletnega portala fbclaim.com, saj so podpisali pogoje za uporabo Facebooka prek evropske podružnice omenjene firme, ki ima sedež v Dublinu.

Add a comment
Več ...
 

Nasveti za elektronsko varne počitnice

elektronske pocitnice 040814Poletje je v polnem zamahu in če še niste odšli na počitnice, pa verjetno še boste. Pred odhodom v tujino, pa tudi če greste le do sosednje Hrvaške, si večina zagotovo eno od oblik zdravstvenega zavarovanja. Kako pa je s kibernetskimi okužbami na počitnicah? Zagotovite si tudi elektronsko varne počitnice. Tu je nekaj koristnih nasvetov:

Add a comment
Več ...
 

Kdo se skriva za kibernetsko vohunsko kampanjo 'Energični medved/Prežeči jeti'

jeti 040814Kaspersky Lab je napovedal izdajo celovite poglobljene analize zlonamerne programske opreme in strežniške infrastrukture ukaz in kontrolnik (C&C), povezane s kibernetsko vohunsko kampanjo, ki je znana pod imenom 'Prežeči jeti' (Crouching Yeti) oz 'Energični medved' (Energetic Bear). Omenjena kampanja je vpletena v več organiziranih trajnih groženj (advanced persistent threat - APT). Glede na raziskave se zdi, da so njegove žrtve v širšem spektru podjetij, kot se je domnevalo doslej. Največje število identificiranih žrtev sicer sodi v sektorje industrija/strojništvo, proizvodnja, farmacija, gradbeništvo, izobraževanje in informacijska tehnologija.

Add a comment
Več ...
 
Stran 10 od 926

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Na Antarktiki se vsako leto stopi več milijard ton ledu, kar naj bi do konca stoletja dvignilo gladino svetov [ ... ]