DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet

E-svetKako znižati račun za elektriko za do 15%?

voltcraft 021014Elektrika je najdražja za mala podjetja in obrtnike, ki za elektriko plačujejo dobrih 50 odstotkov več od industrijskih odjemalcev. Ker bo elektrika menda vsako leto dražja, je merilnik porabe električne energije, ki pomaga za do 15 % zmanjšati porabo, odličen nakup!

Add a comment
Več ...
 

Zaposlovanje na mednarodni ravni bo še bolj zaželeno

ivan svetlik 021014Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Ivan Svetlik, je ob začetku študijskega leta za Trombo - Agencijo za promocijo znanosti, kreativnosti in inovativnosti pojasnil zaplete okrog akreditacije nekaterih študijskih programov, probleme fiktivnih vpisov, prizadevanja za večjo študijsko uspešnost, možnostih zaposlovanja diplomantov in pripravljenost univerze, da podpre ustanavljanje spin-out oziroma odcepljenih podjetij.

Add a comment
Več ...
 

Zaposleni pri Applu so na voljo 24 ur na dan

apple 240814Dva nekdanja zaposlena pri družbi Apple sta mnenja, da ljudje, ki delajo za to podjetje, 'niso normalni', saj so na voljo 24 ur na dan. Zaposlitev v Applu sta primerjala z delom v jedrski elektrarni brez zaščitne obleke - ali se naučiš preživeti ali pa umreš.

Add a comment
Več ...
 

Črne luknje ne obstajajo!?

crne luknje 280914Večina fizikov je prepričanih, da je vesolje nastalo iz ene točke, ki se je začela širiti z velikim pokom pred okoli 13,8 milijarde let. A raziskava, ki dokazuje, da črne luknje, v katere smo tako zelo verjeli zadnjih nekaj desetletij, ne obstajajo, lahko to teorijo sesuje.

Add a comment
Več ...
 

Kako narediti plašč nevidnosti?

nevidno 280914Raziskovalci na University of Rochester so naredili napravo za kreiranje optičnih iluzij, ki poskrbi, da nekatere stvari postanejo nevidne. Po enem od ključnih čarobnih predmetov v zgodbi o najbolj slovitem čarovniku Harryju Potterju so napravo poimenovali 'plašč nevidnosti'.

Add a comment
Več ...
 
Stran 10 od 934

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Potovanje s komercialnim letalom je varnejše kot z zasebnim letalom.