DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet

E-svetPotniki na letališču Frankfurt brskajo brezplačno

Frankfurt wifiVse, ki uporabljajo storitve Frankfurtskega letališča, bo razveselila novica, da to svojim strankam od 2. julija dalje ponuja neomejen brezplačen dostop do svetovnega spleta.

Add a comment
Več ...
 

Tako je izgledal svet, ko je Belgija v nogometu premagala ZDA

nogomet belgija ZDA 020714Izgleda, kot da bi se ustavil ves svet samo zato, da bi gledal tekmo med Belgijo in ZDA na Svetovnem prvenstvu v nogometu. Twitter je kmalu po koncu tekme pokazal zemljevid, kjer so označeni tweeti s ključno besedo World Cup. In ta zgoraj napisano trditev več kot le potrjuje. Ko se je tekma približevala podaljškom je tenzija vse bolj naraščala, prav tako pa seveda tudi število objavljenih tweetov, pravzaprav so obsedeno 'čivkali' na obeh straneh Atlantika.

Add a comment
Več ...
 

Zgolj kava na teden za raziskave

lenarcic 290614Spoznanje, da se je 'vedenje o vlogi znanosti, raziskovanja, ustvarjalnosti in znanja v širšem smislu, izgubilo, ali vsaj popačilo v vseh družbenih podsistemih, celo v znanosti sami,' bi moralo ostro zarezati v razmislek vseh, ki se kakorkoli ukvarjajo z razvojem, prihodnostjo družbe in konstelacijo družbenih razmerij, pogojenih tudi z drugačnim odnosom do sprememb, ki jih nujno prinašajo družbe živeče z novimi potrebami, novimi rešitvami, novimi miselnimi paradigmami, je v enem svojih javnih govorov dejal prof. dr. Jadran Lenarčič, direktor Instituta Jožef Stefan, slovenske največje znanstvenoraziskovalne institucije.

Add a comment
Več ...
 

Laboratorij idej v kriznem času

laboratorij idej 290614'Laboratorij idej v kriznem času' je lanskoletni lavreat, prof. dr. Gregor Anderluh, dobitnik Preglove nagrade za leto 2013, naslovil predavanje, na katerem je kot vodja Laboratorija za molekularno biologijo in nanobiotehnologijo na Kemijskem inštitutu, predstavil cilje in usmeritve njihovega laboratorija, pa tudi težave, s katerimi se soočajo in jih kljub vsemu uspešno premagujejo v teh nenavadnih časih.

Add a comment
Več ...
 

Nogomet v Zemljini orbiti

Nogomet v vesoljuNogomet je eden izmed najbolj priljubljenih športov na našem zeleno-modrem planetu in kot dokazuje videoposnetek, ki ga je objavila Evropska vesoljska agencija ESA, tudi v njegovi orbiti.

Add a comment
Več ...
 
Stran 10 od 921

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Nekatere spletne strani so skoraj pregorele od komentarjev po tem, ko so objavili skrivnostno fotografijo z Ma [ ... ]