DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov E-svet

E-svetNoben operacijski sistem ni več varen pred hekerji, pa tudi nobena naprava ne

spletna varnost 260814Raziskava, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International, razkriva, da uporabnike spleta najbolj skrbi zaščita zasebnosti in identitete, njihovih osebnih podatkov, financ in varnost otrok. Ker kar 79 % Evropejcev uporablja naprave na različnih platformah, potrebujejo večplastne varnostne rešitve, še posebej ob upoštevanju porasta spletnih groženj.

Add a comment
Več ...
 

Že poznate aplikacijo SLMMSK?

SLMMSK 25082014

Če spadate med tiste, ki jim gredo selfieji prijateljev zelo na živce, je aplikacija SLMMSK kot nalašč za vas.

Add a comment
Več ...
 

Kaj KOsRIS predlaga mandatarju in koalicijskima partnerjema?

miro cerar 250814Člani Koordinacije samostojnih razsikovalnih inštitutov Slovenije (KOsRIS) v javnem pismu madatarju Miru Cerarju in koalicijskima partnerjem ugotavljajo, da sta bila v zadnjih mesecih pred in po volitvah, znanost in tehnološki razvoj potisnjena v ozadje vseh javnih razprav in političnih programov. Takšno ravnanje je v nasprotju s sodobnimi razvojnimi smernicami EU in drugih delov razvitega sveta, ki svoj razvoj temelji na inovativnosti in raziskovanju.

Add a comment
Več ...
 

Prihajajoči izzivi in razvoj kapitalizma

prof jaklic 240814O tem, kakšna bo prihodnosti kapitalizma (če kapitalizem sploh ima prihodnost, ne razglabljajo le ekonomisti, ampak tudi sociologi, politični filozofi itd. Nekateri teoretiki in razpravljalci se sklicujejo na teze, ki jih Immanuel Wallerstein in soavtorji javnosti ponujajo v delu 'Ali ima kapitalizem prihodnost'? Predvidevaju hode pretrese v prihodnjih desetletjih, davek pa naj bi plačevala predvsem mlada generacija, če ne bomo zmogli ali znali najti pravih rešitev. 


Add a comment
Več ...
 

Na planetu Zemlja smo že porabili vse naravne vire, ki so nam bili na voljo za letos

odtis zemlja 210814Zemljani smo dobre štiri mesece pred koncem leta že porabili vse naravne vire, ki so nam bili na voljo za letos, opozarjajo strokovnjaki.  Da bi zemlja lahko nadomestila vse vire, ki jih porabimo v eneme letu, bi morala biti za 1,5-krat večja, kot je, trdijo pripadniki neodvisnega ekološkega gibanja Global Footprint Network.

Add a comment
Več ...
 
Stran 10 od 929

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Za dobrih 60 evrov gremo lahko na Luno! No, vsaj del nas, če bo britanski skupini znanstvenikov uspelo nabrat [ ... ]