Foto, TV, video | Page-232

DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Foto, TV, video

Foto, TV, video

Prihaja 'ženski' Canonov kompakt

Iz Canona prihaja kompakt, ki mu še najbolj pristoji oznaka "baby fotoaparat". Kot pravijo pri Canonu, so ga zasnovale ženske za ženske, kar je očitno že na prvi pogled. Zato ga bomo verjetno zelo redko videli v moških rokah, razen če se bo metroseksualna moda prenesla tudi na elektronske "igračke".

Poglejmo, kaj "baby Canon" z oznako E1 ponuja. Opremljen je s 4-kratnim zoom objektivom z optičnim stabilizatorjem slike, slikovnim tipalom ločljivosti 10 milijonov točk, tehnologijo zaznavanja obrazov in premikov, možnostjo snemanja videoposnetkov ter 2,5-palčnim zaslonom. Vse je podrejeno enostavni uporabi - samodejno delovanje z možnostjo izbire 17 scenskih načinov, način "easy mode", prilagajanje osvetlitve obrazom in še bi lahko naštevali.

Canon E1

Toda tehnične lastnosti pri Canon Powershot E1 prav gotovo niso tisti dejavnik, zaradi katerega bi se pripadnice nežneješega spola odločile za njegov nakup. Kar šteje, je njegova prikupna oblika, izjemno enostavno rokovanje, všečne fotografije ter možnost izbire med rozanežno modrim in belim ohišjem.

Tako kot smo pred časom dobili "ženske" mobilne telefone, se podoben trend sedaj seli tudi na področje fotoaparatov. Končno, bi lahko rekli.

Add a comment
 

Blu-ray zadnji optični medij?

Sony je prepričan, da je Blu-ray zadnji optični medij, kot ga poznamo danes. Sonyjevi inženirji so namreč prepričani, da ni možno izdelati laserja z nižjo valovno dolžino od te, ki se uporablja pri zapisovanju in branju Blu-ray ploščkov. Edino možnost vidijo v morebitnem novem formatu, ki bi bil povsem drugačen od današnjih rešitev za optično zapisovanje podatkov.

Po mnenju Sonyjevega predstavnika naj bi se Blu-ray ploščki sicer dolgo obdržali na trgu, saj lahko na njih shranimo do 50 gigabajtov podatkov. To je dovolj za celovečerni film v polni visoki ločljivosti 1920 x 1080 ter dodatne video vsebine.

Add a comment
 

Ixus 860 IS - majhen, eleganten, širokokoten

Canon Ixus 860 IS je majhen, eleganten kompakt, ki razveseljuje s širokokotnim objektivom. Njegova goriščna razdalja se preračunano na 35-milimetrski format razteza od 28 do 105 milimetrov, kar je v kompaktih tega razreda precejšnja redkost. Na širokokotnem delu se namreč pri večini kompaktnih fotoaparatov objektivi "začenjajo" pri 35 ali celo 38 milimetrih, kar lahko zelo oteži fotografiranje v prostoru, skupinsko fotografiranje ter fotografiranje pokrajine. Oznaka IS v imenu pove, da je objektiv opremljen tudi s stabilizatorjem slike, ki je v pomoč pri fotografiranju z daljšimi časi v slabših svetlobnih razmerah.

Poglejmo še ostale tehnične lastnosti tega stilsko oblikovanega malčka. Opremljen je s tipalom ločljivosti 8 milijonov točk ter velikim, 3-palčnim LCD zaslonom. Ponaša se z nastavljivo občutljivostjo od 80 do 1.600 ISO, 9-točkovnim sistemom samodejnega ostrenja, makro ostrenjem na razdalji od 3 do 60 centimetrov, sistemom za prepoznavo obrazov ter možnostjo snemanja video posnetkov v ločljivosti do 1024 x 768.

Ixus 860 IS je tako idealen spremljevalec za beleženje vsakodnevnih dogodkov, predvsem pa se dobro izkaže v priložnostih, ko enostavno ni prostora za večji in zmogljivejši fotoaparat.

Add a comment
 

Ugoden Sony Bravia LCD TV

V poplavi LCD televizorjev na trgu se je zelo težko odločiti katerega izbrati. Kajti če kje, potem pri nakupu LCD televizijskega sprejemnika velja, da imajo vsake oči svojega malarja. Nekomu so bolj všeč žive barve in ostra slika, drugi imajo raje filmski videz; enim je všeč minimalistična oblika ohišja, drugim čut za estetiko narekuje svetleče ohišje z obilico modrih LED diod.

Za Sony se zdi, da je ubral nekakšno srednjo pot in želi ugajati vsem. Ponuja namreč žive, kontrastne barve in ostro sliko, a obenem dokaj zadržano obliko televizorjev. Na račun "navitih" kontrastov in ostrine lahko pri gledanju običajnega televizijskega signala nekoliko trpi kakovost slike, a ko na televizor priklopimo DVD predvajalnik ali računalnik, postane jasno, kaj vse nam Sonyjev LCD lahko ponudi.

če ostanemo pri Sonyju in pogledamo, kaj se trenutno najbolj splača kupiti, vsekako ne moremo mimo 32-palčnega HD-Ready modela Bravia 32T2600K. Ta je opremljen z LCD matriko ločljivosti 1366 x 768, ki ponuja dinamično kontrastno razmerje 8000:1, odzivni čas 8 milisekund, svetilnost 240 cd/m2 ter 178-stopinjski vidni kot. Za priklop drugih naprav so na voljo priključki HDMI, Scart, S-video in VGA ter komponentni in kompozitni video vhod. Slika je na privzetih nastavitvah tipično Sonyjeva, torej ostra, kontrastna in včasih celo nekoliko preveč "navitimi" barvami. A z dodatnimi nastavitvami si jo lahko vsakdo prilagodi po svojem okusu. In cena? Nekaj manj kot 630 evrov boste za omenjeni LCD televizor odšteli v spletni trgovini EnaA.com.

Add a comment
 

Ušel oglas za Sony Alpha 900

Na spletu so se začele pojavljati informacije o prvem Sonyjevem profesionalnem DSLR fotoaparatu Alpha 900, ki naj bi uradno predstavitev sicer doživel 10. septembra. Na enem od spletnih forumov so objavljene slike oglasa iz danske fotografske revije, iz katerih lahko razberemo, da bo nova Alpha imela tipalo CMOS polnega formata (full frame) z ločljivostjo 24,6 milijona točk, dvojni BIONZ procesor, 100-odstotno pokritost iskala, 3-palčni LCD zaslon z ločljivostjo 921 000 točk ter možnost fotografiranja s hitrostjo do 5 slik na sekundo.

Tukaj je besedilo, ko si z miško nad sliko
Oglas v danski fotografski reviji

Add a comment
 
Stran 417 od 491
Partnerji

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Če ste pripravljeni, lahko v svoji karieri programerja naredite velik korak naprej.