DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Gadgeti

Gadgeti

Google s Chromecastom napada Apple TV

chromecast 260713Google se je podal še v en boj z Appleom, tokrat na naših televizijskih ekranih.

Add a comment
Več ...
 

Na voljo prva pametna ročna ura za otroke

filip rocna ura 220713Je kdo rekel, da je svet tehnologije le za odrasle ljudi? Sedaj so svojo pametno ročno uro dobili tudi otroki. Podjetje FILIP Technology je namreč razvilo zabavno uro, ki nudi paleto možnosti.

Add a comment
Več ...
 

Prvo pameto uro naredil ... najstnik

ura 030713Medtem ko se tehnološki velikani kljub številnim napovedim in govoricam še niso predstavili s pametnimi zapestnimi urami, so jih v tekmi prehiteli nihče drug, kot najstniki.

Skupina študentov iz Indije, vključno z oblikovalcem, starim le 17 let, je prehitela Apple, Google, Sony in druge, ki načrtujejo svoje pametne ure. Predstavili so namreč Androidly, zapestno uro z Bluetoothom, GPSom, brezžično povezavo in celo kamero.

Add a comment
Več ...
 

Bluetooth ploščica opravi z izgubljenimi ključi

tile 030713Vas nenehno iskanje stvari spravlja ob živce? Z Bluetooth obeskom in pametnim mobilnikom bo vaše nervoze konec.

The Tile je kvadraten obesek, ki ga obesimo na ključe in druge stvari, ki jih pogosto izgubljamo, in povežemo s svojim iPhoneom ali iPadom. Naša mobilna naprava lahko obesek nato najde na razdalji do 45 metrov, zato smo lahko brez skrbi, da bomo svoje stvari izbrskali tudi v najbolj oddaljenih kotih hiše.

Add a comment
Več ...
 

Prva operacija kirurga z očali Google Glass

dr-grossmann 270613Pametna očala podjetja Google, imenovana Google Glass, že nekaj časa vzbujajo različne odzive. Nekateri se bojijo za svojo zasebnost, spet drugi vidijo odlično priložnost za nadaljni razvoj človeštva in tehnologije.

Add a comment
Več ...
 
Stran 10 od 227

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

86-letni ameriški znanstvenik James Watson je prvi živeči Nobelov nagrajenec, ki bo prodal zlato medal [ ... ]