Sistem za 'pumpanje' gum na kolesu kar med vožnjo | Gadgeti | Gadgeti

DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Gadgeti Sistem za 'pumpanje' gum na kolesu kar med vožnjo

Sistem za 'pumpanje' gum na kolesu kar med vožnjo


kolo_pumpa_0412Sistem za uravnavanje tlaka v pnevmatikah med vožnjo je v terenskih vozilih in tovornjakih poznan že kar nekaj časa. A nekdo je prišel na zamisel - zakaj ne bi vsega skupaj pomanjšali in prilagodili za kolo? Tako je nastal sistem Adaptrac za uravnavanje tlaka v pnevmatikah na kolesu kar med vožnjo.

No, cestni kolesarji, ki s koles poberejo celo nalepke proizvajalca, da bi prihranili nekaj gramov, bodo seveda vihali nos. Toda sistem ni namenjen njim. Proizvajalec cilja predvsem na gorske kolesarje, kjer prihranek na času na račun boljšega oprijema pnevmatik preseže prihranek na času zaradi lažjega kolesa.

Kako sistem deluje? Najprej je potrebno zamenjati pesta za takšna, ki omogočajo povezavo z ventilom na obroču (glej sliko). Nato je potrebno namestiti še povezovalne cevi, jeklenko za CO2 (na mesto bidona) ter ventile za upravljanje (na balanco). Ko vse skupaj povežemo, lahko nato kar med vožnjo z balance uravnavamo pritisk v pnevmatikah, pri čemer sta v pomoč manometra, ki prikazujeta tlak.

Cena sistema, ki je trenutno še v fazi prototipa, bo po napovedih proizvajalca znana čez nekaj mesecev.

kolo_pumpa1_0412

 

Tagi: kolo - gume - pumpa

 
Partnerji

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.