Športni in popotni računalnik i-gotU GT-800pro | Gadgeti | Gadgeti

DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Gadgeti Športni in popotni računalnik i-gotU GT-800pro

Športni in popotni računalnik i-gotU GT-800pro


igotu_0512Včasih ... ah, kaj včasih, še pred petimi leti smo prav lepo "športali" brez raznih elektronskih pripomočkov. Danes pa ne gre več brez merjenja srčnega utripa, GPS-a, kompasa, višinomera in še česa. Ker pa se evoluciji ni smiselno upirati, poglejmo, kaj na tem področju ponuja današnja tehnologija.

GPS športni in popotniški računalnik i-gotU GT-800pro, ki smo ga preizkusili v preteklih dneh, je v osnovi naprava, ki poleg določanja in beleženja lokacije, časa, hitrosti in razdalje (za to skrbi GPS) ponuja še digitalni kompas, barometrični višinomer ter pedometer (števec korakov). No, naprava je seveda več kot le to; z navedenimi senzorji lahko služi kot kolesarski računalnik, tekaška ura, pripomoček za gornike, pa tudi kot športni analizator za organizacijo in analizo treningov. S priloženo programsko opremo je zbrane podatke mogoče prenesti na računalnik ter jih nato uporabljati znotraj drugih programov ali spletnih aplikacij. Tako lahko denimo na Google Maps vnesemo prekolesarjeno pot, tekaški trening ali kar celotno potovanje. Podpira tudi priljubljene spletne albube (npr. Google Picasa, Flickr), s čimer ga lahko uporabimo tudi za dodajanje geolokacijskih podatkov posnetim fotografijam.

Napravo odlikuje robustno ter na vremenske vplive, prah in vlago odporno ohišje. Podatki se izpisujejo na sivinskem 1,4-palčnem zaslonu, ki je za tovrsten način uporabe boljša opcija od parvnega LCD-ja. Je namreč bolje viden na prostem, pa tudi precej bolj prijazen do porabe energije. Ta je sicer litij-ionska EN-EL10, kakršno uporabljajo Nikonovi fotografski aparati. Pravi "outdoor" navdušenci bi sicer raje videli možnost uporabe klasičnih  AA baterijskih vložkov, a potem bi naprava morala biti večja.

Športni in popotni računalnik i-gotU GT-800pro ne sodi med najcenejše; zanj boste odšteli 89,90 evra. A upoštevaje, kaj vse ponuja, je cena še vedno dokaj ugodna, sploh v primerjavi z dražjimi (npr. Garminovimi) izdelki.

 


 
Partnerji

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.