Športni in popotni računalnik i-gotU GT-800pro

GPS športni in popotniški računalnik i-gotU GT-800pro, ki smo ga preizkusili v preteklih dneh, je v osnovi naprava, ki poleg določanja in beleženja lokacije, časa, hitrosti in razdalje (za to skrbi GPS) ponuja še digitalni kompas, barometrični višinomer ter pedometer (števec korakov). No, naprava je seveda več kot le to; z navedenimi senzorji lahko služi kot kolesarski računalnik, tekaška ura, pripomoček za gornike, pa tudi kot športni analizator za organizacijo in analizo treningov. S priloženo programsko opremo je zbrane podatke mogoče prenesti na računalnik ter jih nato uporabljati znotraj drugih programov ali spletnih aplikacij. Tako lahko denimo na Google Maps vnesemo prekolesarjeno pot, tekaški trening ali kar celotno potovanje. Podpira tudi priljubljene spletne albube (npr. Google Picasa, Flickr), s čimer ga lahko uporabimo tudi za dodajanje geolokacijskih podatkov posnetim fotografijam.

Napravo odlikuje robustno ter na vremenske vplive, prah in vlago odporno ohišje. Podatki se izpisujejo na sivinskem 1,4-palčnem zaslonu, ki je za tovrsten način uporabe boljša opcija od parvnega LCD-ja. Je namreč bolje viden na prostem, pa tudi precej bolj prijazen do porabe energije. Ta je sicer litij-ionska EN-EL10, kakršno uporabljajo Nikonovi fotografski aparati. Pravi “outdoor” navdušenci bi sicer raje videli možnost uporabe klasičnih  AA baterijskih vložkov, a potem bi naprava morala biti večja.

Športni in popotni računalnik i-gotU GT-800pro ne sodi med najcenejše; zanj boste odšteli 89,90 evra. A upoštevaje, kaj vse ponuja, je cena še vedno dokaj ugodna, sploh v primerjavi z dražjimi (npr. Garminovimi) izdelki.

 

Author: bostjan

Share This Post On