Apple predstavil namestnika za iPad Air 2

Apple je deloma osvežil svojo linijo tabličnih računalnikov z novim izdelkom, ki se imenuje zgolj iPad.

Najcenejši iPad, ki ga lahko kupite

Apple je z novim iPadom končno nadomestil star model iPad Air 2, ki je z nami že od jeseni leta 2014. Novinec prinaša nekoliko večje mišice s hitrejšim procesorjem A9, ki ga najdemo v iPhonu 6S in SE, večinoma pa ostaja enak. Glavna atrakcija je cena, ki so jo za novi model nekoliko spustili na 329 dolarjev za model z 32 GB kapacitete. Prav tako so dodali še procesor M9, ki se ukvarja z gibanjem tablice.

Novi iPad se od modela, ki ga nadomešča, razlikuje bolj malo.

Novi iPad se od modela, ki ga nadomešča, razlikuje bolj malo.

Tako je novi iPad nacenejši tablični računalnik, ki ga lahko kupite od tehnološkega giganta, saj so poleg predstavitve novega ukinili tako iPad Air 2 kakor tudi iPad Mini 2, ki je prej kraljeval kot najcenejši model. Najmočnejša modela, 9,7- in 12,7-palčna iPad Pro, ostajata nespremenjena. iPad Mini 4 pa zdaj za enako ceno prinaša kar 128 GB prostora namesto 32 GB.

Povpraševanje po tabličnih računalnikih sicer upada. Apple je sicer s svojimi iPadi še vedno najbolj priljubljen, a kljub temu prodaja njihovih tabličnih računalnikov pada že tri leta zapored. Predstavitev večjega iPada Pro v letu 2015 in 9,7-palčnega lani ni prinesla pričakovane pozitivne spremembe, čeprav sta Pro modela pozicionirana kot zamenjavi za prenosnike. Kaj lahko Apple še stori, da izboljša situacijo?

Poleg novega iPada so predstavili tudi rdeč iPhone 7 v sodelovanju s (PRODUCT)RED

Rdeča barva na pametnih telefonih je nekaj prav posebnega. Vir: TheVerge

Rdeča barva na pametnih telefonih je nekaj prav posebnega. Vir: TheVerge

Če ste si za svoj nov telefon ogledovali iPhone 7 ali 7 Plus, pa vas nobena izmed barv ohišja ni prepričala, se boste zagotovo razveselili ob pogledu na novo, ki izžareva energijo. Apple je namreč predstavil modela iPhone 7 v prelepi rdeči barvi. Ob nakupu telefona iz te serije pa boste pomagali tudi raziskovalcem na področju AIDS in HIV, saj je Apple sodeloval s projektom (PRODUCT)RED, ki se ukvarja z omenjenimi raziskavami.

Za Apple takšno sodelovanje ni prvo, saj so v zadnjem času ponujali tudi že ovitke za telefone, slušalke, zvočnike ter druge izdelke v rdeči barvi.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On