Huawei z Watch 2 zamenjal izgled za funkcionalnost

Prva pametna ura proizvajalca Huawei, ki je izšla leta 2015, je takoj po izidu postala ena najboljših na trgu, saj je ponujala izredno kakovost izdelave, prefinjen dizajn in skoraj vse funkcionalnosti, ki so jih takrat proizvajalci lahko spravili v svoje ure. Letos je Huawei uro posodobil z modelom Watch 2, ki prinaša še več kot predhodnica, a bo zagotovo izgubila nekaj privržencev zaradi bolj športnega videza.

Ali je bolj športen dizajn prava poteza? Vir: Engadget

Ali je bolj športen dizajn prava poteza? Vir: Engadget

Debelejše ohišje, napolnjeno do roba s tehnologijo

Huawei je predstavil dva modela Watch 2, navadno in Classic. Oba imata dosti bolj robusten in debelejši dizajn kot predhodnik in izgledata bolj športno. Velikost zaslona se je zmanjšala z 1,4 palca na 1,2; kljub temu pa ura na zapestju zaradi večjega ohišja bolj pade v oči. Model Classic je nekoliko bolj umirjen in ima kovinsko ohišje, a mu to onemogoča povezavo LTE. Navadni Watch 2 pa je narejen iz plastike in tako prepušča mobilne povezave. Oba modela imata zamenljive paščke in sta odporna na vodo in prah (certifikat IP68). Huawei je ceno postavil na 329 evrov.

Huawei Watch 2 Classic ponuja nekoliko več prefinjenosti od drugega modela z uporabo kovinskega ohišja. Vir: TheVerge

Huawei Watch 2 Classic ponuja nekoliko več prefinjenosti od drugega modela z uporabo kovinskega ohišja. Vir: TheVerge

Na obeh modelih boste našli dva gumba za navigacijo po sistemu, ki je nedavno posodobljeni Android Wear 2.0. Poleg tega je Huawei dodal mikrofon in zvočnik, da se lahko uporabniki počutijo kot James Bond, medtem ko opravljajo telefonske klice kar preko ure. Poleg samega ohišja so na srečo povečali tudi kapaciteto baterije, ki zdaj znaša 420 mAh in naj bi omogočala dva dneva uporabe z enim polnjenjem. Zanimiv dodatek pa je način izjemnega varčevanja z baterijo, ki bo uro poganjal kar do 25 dni, a za ceno zelo okrnjene funkcionalnosti – štetje korakov in prikazovanje časa.

Model Classic ponuja tudi hibridni pašček, zgoraj usnje, spodaj guma, ki upočasnjuje obrabo zaradi potenja. Vir: TheVerge

Model Classic ponuja tudi hibridni pašček (zgoraj usnje, spodaj guma), ki upočasnjuje obrabo zaradi potenja. Vir: TheVerge

Huawei je letos očitno ciljal na bolj športnega kupca, ki spremlja svoje aktivnosti čez dan, saj so dodali senzor srčnega utripa in programsko opremo Huawei Fit. Ta nudi personaliziran trening program na podlagi ciljev in sedanje zmogljivosti. Očitno se je kitajskemu proizvajalcu zdelo, da bo z vsemi novimi senzorji in povezavami pritegnil več kupcev, kot jih je z uspešno in elegantno Huawei Watch.

Google se je stvari lotil na nekoliko drugačen način, saj je skupaj z LG-jem prav tako predstavil dve pametni uri, eno bolj športno, z vsemi funkcionalnostmi in drugo elegantnejšo, ki pa razen osnov ne ponuja ničesar. Katera strategija je bolj uspešna, bomo videli, ko bodo vsi proizvajalci podali številke prodanih kosov.

Huawei Watch Steel

Huawei je s svojo prvo pametno uro zadel v polno. Vprašanje pa je, kako se bo športni dizajn obnesel na novejših modelih.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On