Nintendo Switch se prodaja kot vroče žemljice

Prejšnji teden smo pisali o najnovejši igralni konzoli japonskega proizvajalca Nintendo. Japoncem je uspelo ponovno predstaviti enega najbolj inovativnih izdelkov v panogi, za njihov trud pa zaenkrat izgleda, da bo dobro poplačan.

Nintendo spet konkurira drugim na podlagi svoje inovativnosti in drugačnosti. Vir: Engadget

Nintendo konkurira ostalim konzolam glede svoje drugačnosti in vsestranskosti. Vir: Engadget

V prvem tednu prodanih kar milijon in pol konzol

Nintendo Switch je naprodaj že več kot en teden, zato so številke že konkretno višje, a samo v prvem tednu je Nintendu uspelo prodati kar 1,5 milijona enot po vsem svetu, ta številka pa ne vključuje prodaje trgovcem. ZDA še vedno ostaja največji trg, tam so jih prodali pol milijona, sledi Japonska s 360 tisoči, v Franciji in Združenem kraljestvu pa so jih skupaj prodali okoli 200 tisoč.

Slovenci igrice večinoma igrajo na računalniku, konzoli PlayStation ali pa Xbox, dosti manj pa je prenosnih konzol. Zanimivo bo videti, ali je Nintendov svež pristop, ki omogoča tako igranje v dnevni sobi pred televizorjem kakor igranje na poti z isto konzolo, pri Slovencih vzbudilo zanimanje. Switch je trenutno na voljo v spletni trgovini enaA.

Ta velik in hiter uspeh Nintenda pa je treba jemati z nekoliko rezerve, saj ni nujno, da napoveduje uspešno prodajo na dolgi rok. Na misel pride prejšnja prenosna konzola Wii U, ki se je v začetku prodajala prav tako dobro, a je zanimanje zanjo kmalu poleglo. Kakor koli, Nintendo je na zelo dobri poti, da jim uspe doseči cilj 2 milijonov prodanih enot do konca marca.

Daleč najbolj igrana igra na konzoli Switch je The Legend of Zelda. Vir: CNET

Daleč najbolj igrana igra na konzoli Switch je The Legend of Zelda. Vir: CNET

Sama konzola je dobra, primanjkuje pa iger

Kar kupce drži k igranju na določeni konzoli, so igre. Zaenkrat Switch ne ponuja velike izbire najbolj popularnih iger, temveč manj znane iz manjših produkcijskih hiš. Najbolj popularna igra na Switchu je zaenkrat The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Velika večina kupcev (kar 89 %) je namreč poleg konzole Switch kupila tudi to igrico, kar pa ni presenetljivo, saj je zelo dobro ocenjena s strani skoraj vseh, ki so jo že igrali, ponuja pa ogromen svet za raziskovanje. Eno ključnih vprašanj pri uspehu iger bodo tudi njihove cene, ki se zaenkrat gibljejo kar visoko.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On