Končno je tu telefon, ki se prilega tudi ženskemu žepu

Christina Cyr in Linda Inagawa sta nekoč delali za Microsoft in ni jima bila všeč oblika njunih pametnih telefonov. Tako sta se odločili, da naredita svoj pametni telefon, ki ga bo poganjal operacijski sistem Android. Pri telefonu pa ne izstopajo njegove funkcije, ampak oblika. Telefon je namreč okrogel.

Cyr in Inagawa sta ustanovili podjetje Dtoor, ki je kratica za “Designing the Opposite of Rectangle” (oblikovati nasprotno od pravokotnika). Kot prvi izdelek bo podjetje predstavilo pametni mobilnik Cyrcle, ki ga poleg oblike od ostalih telefonov loči tudi to, da ga je možno spraviti v žepe ali druge manjše dele oblačil.

cyrcle

Cyrcle je šele v začetni fazi razvoja, a osnovna ideja je tu: telefon se odpre kot ogledalce, ki ga ženske velikokrat s seboj nosijo v torbici. Na spodnji polovici ima telefon majhen krožni ekran.

Ohišje prototipa Dtoor Cyrcle je bilo natisnjeno s  3D-tiskalnikom, notranje komponente pa so bile sestavljene iz seta Seeed Reffon Kit. Če jima s pomočjo Kickstarter kampanje telefon uspe uspešno spraviti na trg, bo to prvi pametni telefon nepravokotne oblike.

Lani je neko kalifornijsko podjetje na sejmu MWC v Barceloni predstavilo podoben okrogel telefon Runcible, a še vedno niso odprli možnosti za prednaročilo.

Ustvarjalki inovativnega telefona ciljata predvsem na ženski trg, saj poudarjata, da jim bo novi telefon omogočal bolj diskretno komunikacijo. “Želel sema telefon, ki bi se prilegal v moj žep, saj so ti pogosto manjši od moževih,” je pojasnila ena od inovatork.

Prva generacija okroglih pametnih telefonov bo za 92 evrov ponujala le mobilno omrežje 2G, različica s podporo mobilnemu omrežju 4G bo naprodaj avgusta 2017, njena maloprodajna cena pa še ni znana.

Author: Maja

Share This Post On