Vas med tipkanjem zebe v roke? Danci imajo rešitev

Kickstarter vedno znova preseneča z inovativnimi projekti ljudi po vsem svetu. Inovatorji izumljajo stvari v najrazličnejših kategorijah, od oblačil (tudi pametnih) in tehnoloških pripomočkov do novih gledaliških predstav in glasbenih albumov. Tudi Slovenci imamo zelo uspešne projekte, na primer pripomoček za držanje srajc v hlačah NV: S-Holder (kampanja se zaključi čez en dan), pametni pripomoček za kavo Gina, celo lebdeči gramofon MAG-LEV.

Inovatorji z Danske pa so ustvarili produkt Heatbuff, ki greje vaše roke, medtem ko tipkate ali igrate igrice.

Se tudi vi srečujete z mrzlimi prsti med tipkanjem?

Se tudi vi srečujete z mrzlimi prsti med tipkanjem ali igranjem igric?

Uporaba infrardečih valov omogoča varno gretje

Skupina izumiteljev, ki se imenuje Envavo, je problem mrzlih rok opazila ob igranju računalniških igric. Razlog za mrzle roke naj bi bil adrenalin med igranjem, ki kri usmeri v predele telesa, ki bi jo najbolj potrebovale v primeru resničnega spopada.

Seveda pa se s tem problemom ne srečujejo zgolj igričarji, temveč tudi ostali, ki pred računalnikom presedijo dosti časa, na primer zaposleni v pisarnah, blogerji, novinarji in fotografi.

Pri Envavu so izdelek oblikovali z dvema infrardečima svetilkama, ki ju je možno obračati, da uporabnik doseže optimalno pozicijo grelca ne glede na to, kako uporablja računalnik. Ravno zaradi uporabe infrardečih valov pa naj grelec ne bi segrel tudi tipkovnice, temveč zgolj vaše roke.

8666ad65e35ab4a5a9c8eaa8c34e56c1_original

Heatbuff segreva vaše roke z uporabo IR svetlobe, zato je varen in ne segreva same tipkovnice.

Tipkanje z mrzlimi prsti je nerodno in počasno

Naši računalniki že sami proizvedejo kar nekaj toplote, zato lahko grelec Heatbuff za marsikoga postavlja vprašanje varnosti, a avtorji trdijo, da je popolnoma varen za uporabo. Sam grelec naj ne bi postal vroč na dotik, prav tako pa naj bi roke ogreval do zmerne temperature, zato ni skrbi, da uporabniku ne bi bilo prijetno.

Sploh v zimskem času so naše roke pogosto mrzle. Takrat smo z njimi dosti bolj nerodni, gibi se odvijajo počasneje, posledično tudi tipkanje ni enako hitro in natančno. Če se vam zdi izdelek zanimiv in bi radi svoje roke ohranjali prijetno tople, lahko še dobra dva tedna projekt podprete na Kickstarterju, cena samega izdelka je 67 evrov. Po končani kampanji pa avtorji računajo na maloprodajno ceno okoli 100 evrov.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On