Aplikacija tedna: Google Keep

Od prve predstavitve aplikacije Google Keep so minila že skoraj štiri leta, vendar vseeno dosti ljudi zanjo ne ve. Google Keep vam omogoča ustvarjanje navadnih zapiskov kakor vsaka običajna beležka. Poleg tega je zelo uporabna tudi funkcija seznama, kamor na primer vpišete stvari, ki jih potrebujete iz trgovine. Ko posamezno stvar kupite, jo preprosto prečrtate s seznama.

Google Keep Screenshot

Keep na sistemu Android ponuja pripomoček (widget), ki vam pokaže vse vaše zapiske kar na domačem zaslonu, na vrhu pa ponuja bližnjice, če želite hitro ustvariti zapisek. V sami aplikaciji pa imamo nekaj uporabnih funkcij, kot so dodajanje soavtorja, izbiranje oznak in barve zapiskov itd.

Shranjujete lahko celo zvočne posnetke, zapiske pa organizirate z barvami ali oznakami

Če želite shraniti zvočni posnetek, vam je omogočeno tudi to. Prav tako lahko zapiskom dodajate fotografije in lastnoročne skice. Vsem vrstam zapiskov lahko dodate tudi opomnik, ki vas bo ob določenem času spomnil, da si ponovno pogledate zapisek.

Če imate več zapiskov, ki se nanašajo na isto tematiko oziroma so na nek način povezani, jih lahko združite z oznako, ki jo dodelite vsem. Če želite bolj barvite zapiske, pa so vam na voljo tudi različne barve za označevanje. Tako lahko hitro pregledate le tiste zapiske, ki vas zanimajo. Za uporabnike Android telefonov je na voljo tudi widget, ki vam na domačem zaslonu prikazuje vse zapiske ali pa le tiste, ki imajo določeno oznako.

Več glav več ve

Ena izmed naših najljubših funkcij je prav gotovo dodajanje soavtorjev, ki jim lahko neposredno iz zapiska na e-mail račun pošljemo povabilo, da sodelujejo pri urejanju zapiska. Tako lahko več prijateljev hkrati sodeluje pri sestavljanju seznama potrebščin za naslednjo zabavo, člani družine lahko polnijo seznam za trgovino …

Google Keep namizni program

Google ponuja svojo beležnico Keep tudi kot samostojen namizni program.

Glavna prednost – Google

Beležka Keep je dostopna tudi v spletnih brskalnikih na naslovu keep.google.com, na voljo pa je tudi kot samostojen namizni program. Keep se redno sinhronizira z vašim Google računom, tako da lahko do svojih zapiskov dostopate, kjer koli ste vpisani z istim računom. Kar pomeni, da lahko na računalniku napišete zapisek, ker vam je trenutno to najbolj prikladno, ta pa se bo v nekaj sekundah pojavil tudi na vašem pametnem telefonu.

Aplikacijo Google Keep si lahko prenesete iz trgovine Play Store (Android) in iTunes (iOS).

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On