Aplikacija tedna: HERE WeGo, offline navigacija in zemljevidi

Google Zemljevidi in njihova zmožnost navigacije marsikomu olajšata pot do cilja, saj v trenutku dobi navodila in seznam zavojev, ki jih mora opraviti. Dostikrat pa so se ljudje za poti v tujino, kjer dostopa do mobilnega interneta niso imeli oziroma je bil predraga opcija, odločili za namensko GPS napravo, na primer Garmin. Takšne naprave za delovanje ne potrebujejo povezave do interneta, temveč le GPS signal. V današnjem času tudi Google Maps lahko deluje brez internetne povezave, a navigacija ni enako bogata kot prej.

V trgovinah z aplikacijami obstaja kar nekaj aplikacij, ki nudijo offline navigacijo, danes pa vam bomo predstavili HERE WeGo.

Pred potovanjem naložite zemljevid države, kamor greste, in uživajte v navigaciji brez povezave v internet

Aplikacija HERE WeGo se je še pred časom imenovala HERE Maps, življenje pa je začela že na telefonih Nokia, od kjer je aplikacija postala znana po visoki sposobnosti in enostavnosti za uporabo.

HERE WeGo vam med potjo kaže vse pomembne informacije, preden pa se odpravite, pa si lahko izmed ponujenih poti izberete najboljšo za vas. Vir: digiato.com

HERE WeGo vam med potjo kaže vse pomembne informacije, preden pa se odpravite, pa si lahko izmed ponujenih poti izberete najboljšo za vas. Vir: digiato.com

Seveda aplikacija HERE WeGo ni namenjena le navigaciji brez internetne povezave, če jo ima, deluje še toliko bolje. Preden se odpravite, vam lahko pove vse o vaši poti. Tako lahko vidite stroške za javni prevoz in morebitne taksi prevoze, poda vam informacijo, kje lahko parkirate, prav tako pa izveste tudi podatke o gnečah na cestah.

Med potjo vas aplikacija usmerja prek glasovnih napotkov, tako da ne rabite pogleda umikati s ceste. Tudi če ne vozite in raziskujete mesto z javnim prevozom ali pa kar peš, vam bo aplikacija napotke podajala pravočasno. Ravno za raziskovalce tujih mest, ki se poslužujejo javnega prevoza, je aplikacija HERE WeGo super izbira, saj pozna prek 1300 mest po vsem svetu in vam lahko nudi informacije o podzemnih železnicah, tramvajih, avtobusih, vlakih, kolesih in celo trajektih.

Kljub temu, da lahko tudi prek Google Zemljevidov naložimo določeno območje za uporabo brez internetne povezave, pa lahko HERE WeGo deluje kot prava namenska GPS naprava. Pred odhodom prek aplikacije le naložite zemljevide držav, po katerih se boste peljali, in aplikacija vam bo kazala polno navigacijo z navodili za vsak zavoj. Na zalogi imajo zemljevide prek 100 držav, nekatere večje države (na primer Italija in Španija) pa so razdeljene na manjša območja, saj bi vam prenos zemljevida za celotno državo lahko na telefonu pobral preveč prostora.

Če se v novem mestu ne znajdete, vam bo aplikacija pomagala, da najdete bankomate, bare, restavracije, parkirna mesta ...

Če se v novem mestu ne znajdete, vam bo aplikacija pomagala, da najdete bankomate, bare, restavracije, parkirna mesta …

HERE WeGo pa ponuja tudi iskanje po različnih točkah interesa, da bo vaša pot kar se da udobna. Tako lahko na zemljevidu najdete bankomate, restavracije, parkirišča, bencinske črpalke, taksi parkirišča, podjetja za najem avtomobilov itd.

Ključ do uspeha so pri aplikaciji HERE WeGo našli tudi v povezovanju z različnimi partnerji in integraciji nekaterih storitev, ki uporabniku omogočijo kar najboljšo izkušnjo potovanja naokoli. Nekateri izmed partnerjev so Trip Advisor, BlaBlaCar, Wikipedia, Hotels Combined, GetYourGuide …

Kot omenjeno, lahko v trgovinah z aplikacijami najdete še nekaj podobnih aplikacij za navigacijo, a težko boste našli takšno, ki bo prekašala HERE WeGo.

Aplikacija je brezplačno na voljo za sisteme Android (Google Play) in iOS (iTunes Store).

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On