DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Internet in programi

Internet in programi

Brezplačno do operacijskega sistema Windows 8?

Windows-8IT-gigant Microsoft naj bi se poigraval z mislijo, da operacijski sistem Windows 8.1 with Bing uporabnikom ponudi zelo poceni ali celo brezplačno, poroča portal The Verge, ki naj bi imel za te trditve zanesljive vire. Odločitev naj bi bila posledica tega, da tržni delež Windows 8 narašča počasneje od pričakovanj.

Add a comment
Več ...
 

Googlov zmagovalec je Volk z Wall Streeta

Wolk z Wall StreetaDanes, v nedeljo 2. marca, bo v ZDA potekala tradicionalna podelitev filmskih nagrad Oscar. Pred tem je Google objavil, kateri od nominirancev za zlati kipec je v zadnjem času najbolj povpraševan v njegovem iskalniku.  Zmagovalec je film režiserja Martina Scorseseja, Volk z Wall Streeta, v katerem igra tudi slovenska igralka Katarina Čas.

Add a comment
Več ...
 

Tudi domovi niso varni pred britansko obveščevalno službo

spyPo tem, ko smo poročali o taktikah spletnega bojevanja britanske tajne službe GCHQ proti neljubim osebam in podjetjem, je časopis The Guardian razkril še bolj šokantne podrobnosti o zbiranju podatkov preko spletnih kamer. Obveščevalci so zbirali in shranjevala milijone posnetkov spletnih pogovorov, ki so potekali preko Yahoojevih storitev.

Add a comment
Več ...
 

Iskanje popolne videoigre

videoigreSpletni portal Imagine Games Network, širše poznan kot IGN, si je postavil zanimivo uprašanje, kaj odlikuje popolno videoigro. Za mnenje je povprašal med sodelavci in dobil sledeče odgovore. 

Add a comment
Več ...
 

Uporabniki OS X lahko lažje zadihajo, posodobitev 10.9.2 je tu!

apple-lock-240x240Po tem, ko je pretekli teden postalo znano, da uporabnikom Applovih operacijskih sistemov iOS in OS X grozi velika nevarnost zlorabe podatkov, zaradi napake na protokolu SSL in po tem, ko je Apple objavil varnostno posodobitev, patch 7.0.6 za iOS, lahko sedaj tudi uporabniki OS X naložijo ustrezen popravek na svoj računalnik in se mirne vesti podajo v svet ter povežejo na javna omrežja.

Add a comment
Več ...
 
Stran 8 od 651

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Tudi letos so ob dnevu rojstva velikega slovenskega fizika Jožefa Stefana (24. marec) na našem največjem zn [ ... ]