DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Aplikacije

Aplikacije

Quick Settings za Android: dostop do pomembnih nastavitev

quick settingsAplikacija Quick Settings na enem mestu nudi dostop do vseh pomembnejših nastavitev, ki jih uporabljamo na mobilniku z Androidom. Tako lahko le z nekaj dotiki opravimo nujna opravila in prihranimo na bateriji. Sami se lahko odločite, katere bližnjice želite imeti v aplikaciji in odstranite tiste, ki jih ne potrebujete.

Add a comment
Več ...
 

Zlonamerne aplikacije kradejo vaše podatke

galaxy_nexus_1011Kiberkriminalci letos vidno stopnjujejo aktivnosti širjenja zlonamernih programov. Samo v septembru 2011 je število na novo odkritih zlonamernih programov za naprave z Androidom naraslo za 30 odstotkov.

Po podatkih Kaspersky Labovih internih raziskav je postal Android najpogostejša tarča zlonamernih programov. S tem je prekosil vse ostale plaforme ter celo »generično« zlonamerno programje za Javo.  Raziskava je tudi pokazala opazen trend pri mobilnih napravah, namreč vedno več zlonamernih mobilnih aplikacij krade osebne podatke. V oktobru 2011 je delež zlonamernih programov, ki kradejo osebne podatke na Androidih narasel za 34 odstotkov. Trend je skrb vzbujajoč, še posebej če upoštevamo dejstvo, da se tovrstni zlonamerni programi skrivajo tudi v aplikacijah, dostopnih v spletni trgovini Android Market.

Add a comment

Več ...
 

V igri Pigs in Trees s pujsi napadate ptiče

pigs in treesČe obrnemo popularno igro za mobilnike Angry Birds na glavo, dobimo igro Pigs in Trees (Android in iOS). Sedaj s prašiči v letalih branimo drevesa in napadamo nesramne priče.

Add a comment
Več ...
 

Winamp za Android se po novem razume z Macom

winamp androidAplikacija za predvajanje glasbe Winamp je z novo nadgradnjo za operacijski sistem Android prinesla kar nekaj novosti. Med pomembnejšimi je ta, da se lahko sedaj aplikacija na mobilniku brezžično poveže tudi z Macom (ne samo s PC-jem) in tako omogoči poslušanje glasbe, ki je shranjena na računalniku. Poleg aplikacije je na Maca seveda potrebno naložiti tudi predvajalnik Winamp.

Add a comment
Več ...
 

Android Market prvič prehitel App Store v številu prenesenih aplikacij

android market app storeGooglov Android je v drugem četrtletju leta 2011 prehitel Apple po številu prenesenih aplikacij na pametne mobilne telefone in tablične računalnike. Po podatkih ABI Research si Android z Android Marketom lasti 44 odstotkov vseh prenesenih aplikacij, Apple s trgovino App Store pa le 33 odstotkov.

Add a comment
Več ...
 
Stran 98 od 158

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Potovanje s komercialnim letalom je varnejše kot z zasebnim letalom.