Kindle Fire najbolje prodajana tablica z Androidom | Mobilniki in oprema | Mobilna telefonija

DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Mobilniki in oprema Kindle Fire najbolje prodajana tablica z Androidom

Kindle Fire najbolje prodajana tablica z Androidom


kindle fireSkrivnost tega, kako na področju tabličnih računalnikov konkuriratu iPadu, se skriva v Amazonovem izdelku Kindle Fire. Po podatkih podjetja comScore naj bi konec februarja v ZDA Kindle Fire zavzel 54 odstotni tržni delež. Sledi družina tablic Samsung Galaxy Tab, ki pa je v primerjavi z decembrom lani, ko je imela 23 odstotni delež, zgubila kar 8 odstotkov. Tretje mesto ima Motorola Xoom s 7-odstotnim deležem.

Alternativa iPadu so torej zmogljive nizkocenovne Android tablice. Kindle Fire stane le 200 dolarjev (150 evrov), saj si Amazon nizko ceno lahko privošči na račun prodaje digitalnih vsebin. Tablica je trenutno na voljo le v ZDA in ima prilagojen sistem Android (verzija 2.3) z lastno trgovino z aplikacijami, s čimer spreminja Googlovo vizijo o tem operacijskem sistemu. Očitno zelo uspešno, čeprav gre za bolj zaprt sistem. Jeseni se napovedujejo še tablice z Windows 8, ki bodo verjetno morale ponuditi veliko za sprejemljivo ceno, če želijo konkretno poseči na ta trg.

 

Preberite še:

 

 


 
Partnerji

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.