Nokie v prihodnosti brez vsakršnega priključka? | Mobilniki in oprema | Mobilna telefonija

DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Mobilniki in oprema Nokie v prihodnosti brez vsakršnega priključka?

Nokie v prihodnosti brez vsakršnega priključka?


nokia_lumia_0112Nokiin oblikovalec Marko Ahtisaari je v intervjuju za Guardian razkril, da bodo Nokie v prihodnosti brez vsakršnih fizičnih tipk ali priključkov. Polnjenje bo brezžično, za prenos podatkov pa bosta skrbela že znana Bluetooth in Wi-Fi.

"Če lahko odstranimo vse gibljive dele in napravimo telefon privlačnejše oblike, bomo to storili. To je vsekakor področje, kjer lahko napredujemo. In če gremo do konca, zakaj bi obdržali katerikoli priključek," je Ahtisaari dejal v pogovoru z novinarjem.

Tehnologija za brezžično polnjenje sicer ni več znanstvena fantastika. Če imate električno zobno ščetko, jo že uporabljate. Tudi potrebe po ožičenem prenosu podatkov dandanes skorajda ni več. Zvok do slušalk pa lahko prenaša Bluetooth. Pravzaprav je nenavadno, da se doslej še noben proizvajalec ni odločil izdelati mobilni telefon brez vsakršnega priključka. Ne le zaradi dizajna. Takšen mobilnik bi bil lahko mnogo bolj odporen na vlago, prah in ob ustrezno zatesnjenem ohišju tudi na vodo.


Tagi: nokia - lumia - priključki

 
Partnerji

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.