DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Mobilniki in oprema

Mobilniki in oprema

Nokia predstavlja telefon za 25 dolarjev

nokia-130 18082014

Tudi če živimo v svetu aplikacij in pametnih telefonov, je za mnoge še vedno pomembno le komunicirati, seveda brez Whatsappa, Facebooka in neštetih ostalih dodatkov, ki jih ponujajo sodobne pametne naprave.

Add a comment
Več ...
 

Sony Xperia T3 - najtanjši 5,3-palčni mobilni telefon na svetu

Xperia T3 Colour Range 120814Sredi avgusta na slovenski trg prihaja novi mobilnik iz Sonyja - težko pričakovani Sony Xperia T3. Je izredno lahek in tanek, dodatno eleganco pa mu daje ohišje iz nerjavečega jekla. Elegantni mobilnik, najtanjši 5,3-palčni telefon na svetu, je bil navdih za osupljive umetniške fotografije, ki jih je posnel nemški fotograf Benjamin Kaufmann. Fotografij poudarja povezavo med dizajnom in tehnologijo ter vpliv, ki sta ga imela pokrajina in umetnost na dizajn pametnega telefona Xperia T3.

Add a comment
Več ...
 

Kakšen naj bi bil novi iPhone 6?

Apple 11082014

Kakšne novosti bo prinesel novi iPhone 6? Po trditvah poznavalcev naj bi Apple na trg poslal telefon z večjim ekranom, da bo konkurenčen drugim proizvajalcem, na primer Samsungu. S 4,1-palčnim ekranom (drugi model naj bi imel kar 5,5-palčni ekran) bo iPhone 6 presegel sedanja modela iPhone 5C in 5S, ki imata 4-palčni ekran. Baterija naj bi bila močnejša, saj bo velik ekran zahteval večjo porabo energije za kar najboljšo resolucijo. Ekran naj bi bil tudi bolj vzdržljiv proti udarcem.

Add a comment
Več ...
 

Apple bo iPhone 6 predstavil 9. septembra

iphone6 050814Dobro obveščeni trdijo, da naj bi Apple veliki dogodek ob lansiranju nove različice njihovega priljubljenega mobilnika, iPhone 6, pripravil že 9. septembra in ne šele oktobra, kot se je nekaj časa šušljalo. To pa niso edine govorice, ki so pricurljale iz tega 'jabolčnega' podjetja. Menda naj tudi ne bi držalo, da bo večja različica priljubljenega iPhonea, ki jo tisti, ki se jim zdi tablica prevelika, običajen iPhone pa nekoliko premajhen, že težko pričakujejo, prišla na trg šele prihodnje leto.

Add a comment
Več ...
 

Microsoft bo kmalu predstavil Teslo in Supermana

lumia 310714Računalniški gigant Microsoft, ki je nedavno kupil proizvajalca mobilnikov Nokia, menda na skrivaj razvija dve novi napravi, ki se skrivata pod kodnima imenoma Tesla in Superman. No, obe napravici, ki naj bi bili cenovno zelo dostopni, naj bi menda kmalu predstavili javnosti. In kakšni sta ti dve napravi?

Add a comment
Več ...
 
Stran 6 od 252

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Za dobrih 60 evrov gremo lahko na Luno! No, vsaj del nas, če bo britanski skupini znanstvenikov uspelo nabrat [ ... ]