DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Mobilniki in oprema

Mobilniki in oprema

Apple predstavil iOS 7.1

apple ios 110314Apple je predstavil težko pričakovano posodobitev svojega mobilnega operacijskega sistema, iOS 7.1.

Posodobitev prinaša več pomembnih posodobitev, opaznejša med njimi je na primer CarPlay, ki omogoča uporabo mobilne naprave v avtomobilih s tehnologijo CarPlay. V slednjih boste lahko na vgrajenem zaslonu na dotik upravljali s sporočili in klici ter uporabljali Siri za glasovne ukaze.

Add a comment
Več ...
 

Pametni telefoni izpodrivajo klasične digitalne fotoaparate

evolucija fotografijeTrend izumiranja digitalnih kamer je zaradi nenehne rasti prodaje pametnih telefonov, ki premorejo vedno boljše fotoaparate, nezadržen. Obseg fotografiranja nikoli prej ni bil tako velik kot danes, pa naj se gre za ustvarjanje posnetkov na zabavah, ulicah, osebnih dogodkih ali trenutno aktualnih avtoportretov "selfie".

Add a comment
Več ...
 

iPhone 5c se prodaja slabše od pričakovanj

iPhone 5cKar tri milijone primerkov te Applove naprave leži v skladiščih, kjer čakajo na morebitne kupce. Kljub temu, da so izdelavo tega telefona ustavili že leta 2013 in da je proizvajalec upal na dobro prodajo, temu ni bilo tako. 5c, mobilnik, ki naj bi bil prilagojen individualnemu uporabniku je naletel na mlačen odziv publike.

Add a comment
Več ...
 

Applu ni uspelo preprečiti prodaje Samsungovih telefonov v ZDA

samsung vs applePodjetji Apple in Samsung se čez lužo že leta tožarita glede tega, ali je Samsung kršil Applove patente in ali mora za morebitne kršitve patentne zakonodaje odškodninsko odgovarjati. Grozila mu je celo prepoved prodaje pametnih telefonov v ZDA. Sodišče v Kaliforniji je sedaj razsodilo, da lahko Samsung svoje telefone še naprej nemoteno prodaja, kar predstavlja veliko zmago za južnokorejskega giganta.

Add a comment
Več ...
 

Lov na megapiksle se končuje

galaxy s4 camera closeupTrend neprestanega večanja števila slikovnih točk, pri fotoaparatih mobilnih telefonov, se od kvantitete pikslov obrača v smer kakovosti posnetkov.

Add a comment
Več ...
 
Stran 6 od 239

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Tudi letos so ob dnevu rojstva velikega slovenskega fizika Jožefa Stefana (24. marec) na našem največjem zn [ ... ]