DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Mobilniki in oprema

Mobilniki in oprema

Apple v enem dnevu prodal 4 milijone mobilnikov iPhone 6

iphone 6 180914Ameriško podjetje Apple je prvi dan, ko se je iPhone 6 in iPhone 6 Plus dalo naročiti, prodal rekordnih štiri milijone aparatov. Za model iphone 5 je Apple leta 2012 dobil več kot dva milijona prednaročil. Prodaja iPhone 6 in iPhone 6 Plus, ki naj bi bila največja revolucija, odkar 'jabolčno podjetje' izdeluje omenjene mobilnike, se v ZDA začenja v petek. Po trgovinah spet pričakujejo dolge vrste, ki jih nekateri primerjajo s tistimi v nekdanji Sovjetski zvezi, ko so ljudje čakali na kruh.

Add a comment
Več ...
 

V Sloveniji odslej tudi pametni telefoni kitajske znamke Meizu

meizu 170914Medtem, ko večina poznavalcev nestrpno čaka, da na slovenski trg mobilne telefonije vstopijo na globalni ravni vse bolj pomembni proizvajalci sodobnih tehnoloških naprav, kakršen je na primer Lenovo, ki je že uveljavljen na področju monitorjev, stacionarnih in prenosnih računalnikov in tabličnikov, z mobilniki pa naj bi našo javnost razveselil letos jeseni, je eden od slovenskih modilnih operaterjev v svoj prodajni program uvrstil rlativno neznano kitajsko blagovno znamko Meizu.

Add a comment
Več ...
 

iPhone 6 in iPhone 6 Plus v primerjavi s konkurenco

iphone 6 140914Po mesecih špekulacij in govoric sta iPhone 6 in iPhone 6 Plus 9. septembra končno ugledala luč dneva. Izpolnila sta želje večine Applovih privržencev, ki so si želeli večji, hitrejši in zmogljivejši iPhone.

iPhone 6 je na voljo v dveh velikostih - osnovni iPhone 6 ima 4,7-palčni (12-centimetrski), večji iPhone 6 Plus pa premore 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon. Novi iPhone je tudi tanjši od predhodnika. Debelina iPhone 6 je 6,9 milimetra, iPhone 6 Plus pa 7,1 milimetra. Vizualno se je dizajn spremenil v tej meri, da imata nova modela elegantno zaobljeno obrobo, in ne več pobrušenih robov, s katerih se je tako rada krušila barva (črn model). Prednja stran ostaja prepoznavna z gumbom TouchID z vgrajenim čitalcem prstnih odtisov. Na voljo bosta v črni, beli in zlati barvi.

Add a comment
Več ...
 

Samsung si je s sarkastičnim oglasom privoščil Apple iPhone 6 Plus

iphone 6 plus 1409149. septembra je Apple predstavil dolgo pričakovane novosti - med njimi iPhone 6 in še večjo različico priljubljenega mobilnika, tablifon iPhone 6 Plus s 5.5-palčnim ekranom. Novosti iz 'jabolčne tovarne' pa niso težko pričakovali le kupci in radovedneži, ampak tudi konurenca, predvsem njihov največji rival Samsung.

Add a comment
Več ...
 

Apple predstavil iPhone 6, iPhone 6 Plus in uro

iphone 6 090914Ameriški tehnološki gigant Apple je predstavil težko pričakovano novo različico svojega pametnega mobilnika iPhone. Na voljo je v dveh različicah - iPhone 6 ima 4,7-palčni (12-centimetrski), večji iPhone 6 Plus pa premore 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon. Glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook je na predstavitvi letošnjih novosti v Applovi ponudbi, poudaril, da novi iPhone predstavlja največji napredek v zgodovini njihovih pametnih mobilnih telefonov. Zakaj?

Add a comment
Več ...
 
Stran 6 od 254

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

86-letni ameriški znanstvenik James Watson je prvi živeči Nobelov nagrajenec, ki bo prodal zlato medal [ ... ]