DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov


Google postaja mobilni operater

nexus 070214Kot da ne bi bilo dovolj, da so ustvarili najbolj priljubljeno programsko opremo za mobilnike, se pri Googlu sedaj odločajo še, da bi pričeli nuditi tudi mobilne storitve, ki bi dopolnjevale njihov operacijski sistem Android.

Add a comment
Več ...
 

Googlov projekt modularnega mobilnika Ara

Project AraBrez zanimivih in inovativnih idej se na trgu mobilne telefonije ne da preživeti, česar se Google dobro zaveda, zato razvija projekt Ara, modularni telefon, ki ga je mogoče individualno prilagoditi uporabnikovim željam.

Add a comment
Več ...
 

Siri dobiva konkurentko

CortanaVsem, ki so igrali videoigre iz serije Halo, je ime Cortana poznano, saj se tako imenuje 'AI' lik, ki v njej nastopa. Sedaj je to ime dobilo nov pomen, tako se namreč imenuje Microsoftova virtualna asistentka, predstavljena ta teden, ki predstavlja konkurentko Applovi Siri in Googlovemu S Voice.

Add a comment
Več ...
 

Evropski parlament za ukinitev plačljivih mobilnih gostovanj

eu parlamentPo tem, ko je Evropski odbor za industrijo v marcu izglasoval konec plačljivih mobilnih gostovanj znotraj Evropske unije, je to 3. aprila potrdil tudi Evropski parlament, kar pomeni, da mora za dokončno sprejetje odločitve glasovati samo še Evropski svet.

Add a comment
Več ...
 

Aplikacije bolj stabilne na telefonih kot na tablicah

milijon aplikacijNedavna raziskava je pokazala, da do nepričakovanih zaustavitev aplikacij na pametnih telefonih prihaja manj pogosto, kot na tabličnih računalnikih. Zaznati je mogoče tudi to, da aplikacije bolj stabilno delujejo v Android okolju kot na Applovem operacijskem sistemu iOS.

Add a comment
Več ...
 
Stran 3 od 444

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Tudi letos so ob dnevu rojstva velikega slovenskega fizika Jožefa Stefana (24. marec) na našem največjem zn [ ... ]