Mobitel 2013 – nov naročniški paket – prednosti in pasti

Ena enota storitve je enaka eni minuti pogovora v vsa slovenska omrežja ali enemu poslanemu sporočilu SMS/MMS ali enemu MB prenesenih podatkov. Vključene količine veljajo za storitve, opravljene v omrežju Mobitel v okviru enega obračunskega obdobja. Neporabljene količine se ne prenašajo v naslednje obračunsko obdobje. Za obračun pogovorov velja interval 60/1, kar pomeni, da se prva minuta obračuna v celoti, nadaljnji pogovor pa po sekundah. Pri obračunavanju sporočil SMS/MMS se kot obračunska enota upošteva poslano sporočilo SMS/MMS, pri obračunavanju prenosa podatkov pa se kot obračunska enota upošteva 1kB prenesenih podatkov.

Ena enota storitve je enaka eni minuti pogovora v vsa slovenska omrežja ali enemu poslanemu sporočilu SMS/MMS ali enemu megabajtu prenesenih podatkov. Vključene količine veljajo za storitve, opravljene v omrežju Mobitel v okviru enega obračunskega obdobja, neporabljene količine pa se ne prenašajo v naslednje obračunsko obdobje. Za obračun pogovorov velja interval 60/1, kar pomeni, da se prva minuta obračuna v celoti, vsaka nadaljnja minuta pa po sekundnem intervalu. Pri obračunavanju sporočil SMS/MMS se kot obračunska enota upošteva poslano sporočilo SMS/MMS, pri obračunavanju prenosa podatkov pa se kot obračunska enota upošteva 1kB prenesenih podatkov.

Preberite drobni tisk!

Sliši se dobro. Toda če vas je omenjeni paket zamikal, preberite tudi drobni tisk. V njem boste našli podatek, da morajo obstoječi Mobitelovi naročniki za prehod s trenutnega naročniškega paketa na paket Mobitel 2013 plačati 30 evrov. Tisti, ki bodo naročniško razmerje sklenili na novo, pa bodo zaračunali priključno takso v višini 11,87 evra. Če torej nimate sklenjenega aneksa o časovni vezavi, se bolj splača prekiniti obstoječe ter takoj zatem skleniti novo naročniško razmerje. Prihranili boste 18,13 evra.

Se splača?

Paket Mobitel 2013 je zanimiv še posebej za uporabnike s pametnimi mobilniki, ki jim obstoječi paketi nudijo premalo zakupljenih količin prenosa podatkov, hkrati pa nikoli ne izkoristijo vseh zakupljenih minut pogovorov in SMS sporočil. Če za spremembo obstoječega naročniškega razmerja v naročniški paket 2013 ne bi zahtevali že skoraj oderuških 30 evrov, bi lahko dejali, da je ponudba “no brainer”, kot pravijo v angleško govorečih deželah. Tako pa morate sami presoditi, ali ste za fleksibilnost pri posameznih porabljenih količinah pripravljeni plačati “takso na prehod” v višini ene in pol mesečne naročnine.

 

Author: bostjan

Share This Post On