DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Storitve Mobitel 2013 - nov naročniški paket - prednosti in pasti

Mobitel 2013 - nov naročniški paket - prednosti in pasti


2013_mobitel_paketTelekom Slovenije je predstavil nov naročniški paket Mobitel 2013 po ceni 20,13 evra mesečno. Naročnino nanj je mogoče skleniti le v akcijskem obdobju od 12.11.2012 do 31.01.2013, njegova posebnost pa je 2013 zakupljenih enot, ki jih lahko uporabnik v poljubnem razmerju porabi za pogovore v vsa slovenska omrežja, SMS in MMS sporočila ter prenos podatkov. "Tako lahko porabite npr. 2000 minut pogovorov in 12 SMS/MMS-ov in 1 MB, ali pa 2000 MB, 12 minut pogovorov in 1 SMS/MMS," kot primer navajajo v sporočilu za javnost.

Ena enota storitve je enaka eni minuti pogovora v vsa slovenska omrežja ali enemu poslanemu sporočilu SMS/MMS ali enemu MB prenesenih podatkov. Vključene količine veljajo za storitve, opravljene v omrežju Mobitel v okviru enega obračunskega obdobja. Neporabljene količine se ne prenašajo v naslednje obračunsko obdobje. Za obračun pogovorov velja interval 60/1, kar pomeni, da se prva minuta obračuna v celoti, nadaljnji pogovor pa po sekundah. Pri obračunavanju sporočil SMS/MMS se kot obračunska enota upošteva poslano sporočilo SMS/MMS, pri obračunavanju prenosa podatkov pa se kot obračunska enota upošteva 1kB prenesenih podatkov.

Ena enota storitve je enaka eni minuti pogovora v vsa slovenska omrežja ali enemu poslanemu sporočilu SMS/MMS ali enemu megabajtu prenesenih podatkov. Vključene količine veljajo za storitve, opravljene v omrežju Mobitel v okviru enega obračunskega obdobja, neporabljene količine pa se ne prenašajo v naslednje obračunsko obdobje. Za obračun pogovorov velja interval 60/1, kar pomeni, da se prva minuta obračuna v celoti, vsaka nadaljnja minuta pa po sekundnem intervalu. Pri obračunavanju sporočil SMS/MMS se kot obračunska enota upošteva poslano sporočilo SMS/MMS, pri obračunavanju prenosa podatkov pa se kot obračunska enota upošteva 1kB prenesenih podatkov.

Preberite drobni tisk!

Sliši se dobro. Toda če vas je omenjeni paket zamikal, preberite tudi drobni tisk. V njem boste našli podatek, da morajo obstoječi Mobitelovi naročniki za prehod s trenutnega naročniškega paketa na paket Mobitel 2013 plačati 30 evrov. Tisti, ki bodo naročniško razmerje sklenili na novo, pa bodo zaračunali priključno takso v višini 11,87 evra. Če torej nimate sklenjenega aneksa o časovni vezavi, se bolj splača prekiniti obstoječe ter takoj zatem skleniti novo naročniško razmerje. Prihranili boste 18,13 evra.

Se splača?

Paket Mobitel 2013 je zanimiv še posebej za uporabnike s pametnimi mobilniki, ki jim obstoječi paketi nudijo premalo zakupljenih količin prenosa podatkov, hkrati pa nikoli ne izkoristijo vseh zakupljenih minut pogovorov in SMS sporočil. Če za spremembo obstoječega naročniškega razmerja v naročniški paket 2013 ne bi zahtevali že skoraj oderuških 30 evrov, bi lahko dejali, da je ponudba "no brainer", kot pravijo v angleško govorečih deželah. Tako pa morate sami presoditi, ali ste za fleksibilnost pri posameznih porabljenih količinah pripravljeni plačati "takso na prehod" v višini ene in pol mesečne naročnine.

 


 
Google prepušča nekatere uporabnike Androida hekerjem

article thumbnail

Google je naznanil, da krpanje varnostnih lukenj v spletnih brskalnikih ni več smiselno.


Pametni telefoni vse bolj zaščiteni pred vdori in vuhunjenjem

article thumbnail

Z najnovejšimi nadgradnjami bosta iOS 8 in Android 5.0 zaščitila podatke na vaši mobilni napravi pred zlorabo.


Apple v iOS 8 vsaj delno odprl dostop do platforme razvijalcem

article thumbnail

Od 17. septembra dalje je za prenos na voljo novi iOS 8, ki predstavlja začetek vsaj delnega odpiranja Applove platforme za razvijalce. Nova različica Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS 8 prinaša še nekaj zanimivih aplikacij, med drugi [ ... ]


iOS 8 je tu - a z manjšimi napakami

article thumbnail

Podjetje Apple je prvo poskusno različico mobilnega operacijskega sistema iOS 8 ponudilo v prenos v začetku junija, od 17. septembra dalje pa je na voljo uradna verzija. Brezplačno si jo lahko na vaše naprave prenesete prek storitve iTunes ali pa [ ... ]


Vaš naslednji mobilnik bo pametnejši in predvsem... cenejši

article thumbnail

Imate doma ali v pisarni še vedno stacionarni telefon? Zakaj le? In še nimate pametnega mobilnega telefona? Potem ga boste zagotovo kmalu imeli.


Prenos podatkov v tujini končno cenovno znosen

article thumbnail

Zadnjih nekaj let je bil 1. julij vedno datum, ko so se znižale cene mobilnega gostovanja v tujih omrežjih. Tudi letos je tako. Mobilni operaterji so, med drugim pod pritiskom bruseljskih birokratov, naročnikom ponudili kar nekaj cenovno privlačn [ ... ]


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Potovanje s komercialnim letalom je varnejše kot z zasebnim letalom.