Ali bomo novega HTC U 11 trdneje stiskali?

HTC v zadnjih letih nekoliko caplja za Samsungom, LG-jem in Applom, zato je zanje zelo pomembno, da trgu končno ponudijo odličen pametni telefon, ki se bo meril s paradnimi konji omenjenih proizvajalcev. Lanski HTC 10 ni doživel velike podpore, letošnji U Ultra pa je bil v tehnološkem svetu celo zasmehovan kot telefon, pri katerem se HTC ni preveč trudil. Novega paradnega konja tajvanskega podjetja smo pričakovali že v marcu, a ga takrat nismo dočakali. Zadnje pricurljane novice o specifikacijah novega U 11 pa napovedujejo bližnjo predstavitev.

Ali je HTC ustvaril ohišje, občutljivo na dotik?

Zgornji video prikazuje pametni telefon HTC U 11 med uporabo, v njem pa lahko vidimo zanimivo stiskanje ohišja, ki povzroči določena dejanja, na primer zajem fotografije s kamero. Če bo tudi končna verzija podpirala videno funkcionalnost (zaenkrat so jo poimenovali Edge Sense), bo HTC-ju uspelo odpreti novo dimenzijo interakcije z našimi telefoni.

HTC je v letošnjem letu predstavil zanimiv oblikovalski stil s kombinacijo kovina in stekla, ki hipnotizirajoče ujema svetlobo. Vir: mobilescout.com

HTC je v letošnjem letu predstavil zanimiv oblikovalski stil s kombinacijo kovine in stekla, ki hipnotizirajoče ujema svetlobo. Vir: mobilescout.com

Seveda se za paradnega konja spodobi, da vsebuje kar najboljše specifikacije, tako naj bi U 11 poganjal najnovejši procesor, 8-jedrni Qualcomm Snapdragon 835, s 4 GB delovnega spomina (6 GB na Kitajskem) in 64 GB prostora za shranjevanje (128 GB na Kitajskem) z možnostjo povečanja do 2 TB z microSD kartico. Uporabniki bodo zrli v 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo 2560 x 1440, ki se bo skrival pod steklom Gorilla Glass 5.

Za zajemanje izvrstnih fotografij bo na zadnji strani skrbela kamera s Sonyjevim senzorjem z 12,2 megapiksli in f/1,7 maksimalno odprtost zaslonke, kar naj bi omogočilo izvrstne posnetke v slabi svetlobi. Kamera na sprednji strani pa bo imela več megapikslov, 15,8. V notranjosti telefona se bo skrivala dokaj običajna baterija s 3000 mAh kapacitete, telefon pa bo poganjal zadnjo verzijo Androida, 7.1. Kupci bodo najverjetneje izbirali med petimi barvami, vse pa izgledajo fenomenalno.

HTC-U11-B

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On