Bi kupili telefon za 6000 dolarjev?

Znamka Vertu je v svetu pametnih telefonov že nekaj let znana kot pravi posebnež. Kupcem namreč ponujajo najbolj luksuzne pametne telefone na svetu. Ob pogledu na ceno se navadni smrtniki v posmehu obrnemo stran, Vertu pa vseeno vztraja, saj se tu in tam najde kak milijonar ali kar milijarder, ki si ne more kaj, da ne bi v žepu svoje obleke nosil tudi enega najimenitnejših telefonov na svetu.

Vertu Constellation že po izgledu izstopa od običajnih pametnih telefonov. Vir: Android Central

Vertu Constellation že po izgledu izstopa od običajnih pametnih telefonov. Vir: Android Central

Telefon, poimenovan Ozvezdje, prinaša veliko mero ekskluzivnosti

Vertu Constellation, kot se imenuje ta 6000 dolarjev drag luksuzen telefon, zelo izstopa od vseh ostalih pametnih telefonov, kar bi sicer za to ceno pričakovali. Ena prvih stvari, ki pade v oči, je samo ohišje, pozornost na detajle in uporabljeni materiali. Strojno obdelan aluminij, kromirani poudarki, kravje usnje na zadnji strani in steklo iz safirja na sprednji. Safir je eden najtrših materialov na svetu, zato je zelo odporen na praske.

Pod 140 karati safirja se skriva zaslon velikosti 5,5 palca z ločljivostjo QHD (2560 x 1440), pod njim pa senzor prstnih odtisov. Na telefonu presenetijo eni najboljših in najglasnejših stereo zvočnikov, na žalost pa se izvrstne specifikacije tu nehajo.

Constellation seveda ni počasen telefon, a vseeno bi človek pri taki ceni pričakoval najboljše komponente letošnjega leta, ne lanskega. Znotraj se namreč skriva procesor Snapdragon 820, 4 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje. Tudi baterija je za tako velik in težak telefon (241 gramov) zelo povprečna, 3220 mAh.

Constellation ima ohišje narejeno iz več različnih luksuznih materialov. Vir: Android Central

Constellation ima ohišje narejeno iz več različnih luksuznih materialov. Vir: Android Central

Ob nakupu telefona dobi kupec tudi zmožnost uporabe zanimivih in elitnih storitev

Tri glavne skupine storitev bodo zagotovo navdušile bodoče kupce tega telefona. Prva se imenuje Vertu Certainty in je pravzaprav skupek aplikacij, ki skrbijo za stvari, kot so enkripcija klicev, različni posegi ob primeru kraje naprave itd. Poleg tega pa se pod to storitvijo skriva tudi oddaljena pomoč asistenta, ki lahko lastniku telefona od daleč popravi nastavitve ali pa mu pokaže, kako se določeno stvari opravi.

Druga storitev se imenuje Vertu Life, kupcem pa prikaže seznam najbolj zanimivih dogodkov, prizorišč, potovanj itd. Prek te storitve si lahko lastnik telefona tako zagotovi VIP vstopnico ali pa obisk zaodrja na popularnih dogodkih, si rezervira potovanje na zanimive kraje po svetu …

Zadnja storitev, ki je tudi ena glavnih prodajnih atributov, je Vertu Concierge. Telefon ima ob strani manjši gumb, narejen iz čistega rubina, ob pritisku pa odpre omenjeno storitev. Kaj pa ponuja? Dostop do pravih ljudi, asistentov, ki skrbijo za najrazličnejše potrebe in želje lastnikov Vertu telefonov. Z njimi je moč komunicirati s klici, SMS-i ali elektronsko pošto, za svoje stranke pa lahko priskrbijo najboljše vstopnice za tekme, rezervirajo mizo v najboljši restavraciji in mnogo več.

Lastnik tega telefona ima dostop do asistentov, ki skušajo ugoditi vsaki njegovi želji. Vir: Android Central

Lastnik tega telefona ima dostop do asistentov, ki skušajo ugoditi vsaki njegovi želji. Vir: Android Central

Želje najbogatejših so namreč zelo zanimive. Ena izmed asistentk je viru povedala, da je za neko stranko priskrbela eno najboljših vizažistk, ki liči največje zvezde Hollywooda, da je priletela v Miami, kjer je stranko nekaj ur učila umetnosti ličenja. Concierge je tako za mnogo kupcev eden glavnih razlogov za nakup, saj jim izpolnjuje skoraj vse želje.

Ultimativni statusni simbol

Ponavadi imajo pametni telefoni pri nastavljanju računa le nekaj nazivov, ki jih lahko izberete: gospod, gospa, doktor … Vertu Constellation pa ima za svojo ciljno publiko na voljo mnogo več opcij, od kralja in kraljice, šejka, do lorda in njegove visokosti. Že samo iz vseh teh nazivov lahko vidimo, da je ta telefon v prvi vrsti namenjen najbolj bogatim, oligarhom, naftnim baronom in kraljevim glavam.

Telefon sam po sebi razen posebnega ohišja ni vrhunec tehnologije. A z uporabljenimi materiali in vpeljanimi storitvami res predstavlja ultimativni statusni simbol, ki mu ne Apple ne Samsung ne sežeta do kolen.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On