Xiaomi znova presenetil z mobilnim zaslonom prihodnosti

Prejšnji mesec smo pisali, da je kitajski Apple mogoče prehitel ameriškega in ponudil nov način branja prstnih odtisov s pomočjo ultrazvoka v mobilniku Xiaomi Mi 5S. Zdaj je Xiaomi znova presenetil. Na včerajšnji novinarski konferenci so predstavili mobilnik Mi Mix, ki je praktično brez robov okoli zaslona. Takšen zaslon naj bi Apple ponudil naslednje leto v iPhonu 8, ki ob desetem jubileju napoveduje velike spremembe.

Mi Mix, ki bo na Kitajskem na voljo od prihodnjega mesca dalje, ponuja ogromen zaslon diagonale 6,4 inča in ločljivosti 1080×2040 pik, vendar v še vedno kompaktnem ohišju, saj se zaslon razprostira čez celotno sprednjo površino. Edini rob je na spodnji strani, kjer leži kamera za opravljanje videoklicev ali za snemanje selfijev.

In kje je slušalka?

Verjetno ste se vprašali, kam je Xiaomi postavil slušalko za opravljanje pogovorov, ki se ponavadi nahaja nad zaslonom mobilnikov.

Sprednjo kamero je postavil na dno pod zaslon, medtem ko je za slušalko implementiral novo tehnologijo produciranja zvoka. Posebna ročica v notranjosti naprave namreč vibrira glede na zvok, ki bi ponavadi šel v slušalko, ta pa trese keramično ohišje nad njo in s tem proizvaja zvok kar na ohišju mobilnika.

Prav tako na prednji strani ne najdemo senzorja za izključitev zaslona med opravljanjem klica, saj to opravi kar ultrazvočni senzor v notranjosti naprave.

xiaomi-mix-01

Ostale specifikacije

Poleg inovativnega zaslona prihodnosti Mi Mix ponuja zadnje Qualcommovo čipovje Snapdragon 821, na katerem teče štirijedrni procesor in grafična enota Adreno 530. Telefon bo na voljo v dveh različicah, in sicer s 128 GB spomina in 4 GB delovnega pomnilnika ali z 256 GB spomina in 6 GB delovnega pomnilnika.

Kamera na zadnji strani bo omogočala zajemanje fotografij ločljivosti 16 milijonov točk, na sprednji pa pet milijonov točk, pod zadnjo kamero pa se bo nahajal tudi čitalec prstnih odtisov. Specifikacije obetajo tudi ogromno baterijo kapacitete 4400 mAh, kar je pričakovano glede na tako velik zaslon, ki bo vsekakor “posrkal” veliko energije.

Mitja Godnič

Author: Mitja Godnič

Share This Post On