Asus Zenbook - unboxing* in prvi vtis | Prenosniki | Računalniška oprema

DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Prenosniki Asus Zenbook - unboxing* in prvi vtis

Asus Zenbook - unboxing* in prvi vtis


zenbook_0112Asus Zenbook spada v razred ultraprenosnikov, ki ga je pred tremi leti definiral MacBook Air, šele letos pa so začeli v ta segment množičneje vstopati tudi tekmeci. Glavni razlog je nova Intelova platforma Ultrabook, ki omogoča izdelavo izjemno tankih in varčnih prenosnikov.

Zenbook, ki smo ga za nekaj dni dobili na preizkus, ima 13,3-palčni LCD LED zaslon ločljivosti 1600 x 900, procesor Intel Core i5 z variabilnim taktom od 1,7 do 2,7 gigaherca, 4 gigabajte delovnega spomina ter 128-gigabajtni SSD pogon. S priključki je Zenbook dokaj skop, saj na njem najdemo en USB 3.0 in en USB 2.0 priklop ter HDMI in mini VGA. Mrežnega priključka na ohišju ne boste našli, zato pa pri Asusu v paket dodajajo USB mrežno kartico. Poleg nje pa se v ličnem etuiju nahaja še VGA adapter z VGA priključkom standardne velikosti.

Prvi vtis po "razškatljevanju" je izjemno pozitiven. Pozabite na Asusove netbooke in vstopne modele prenosnikov, Zenbook je povsem drug svet. Tanko, a čvrsto kovinsko ohišje, perfektna izdelava s številnimi do skrajnosti dodelanimi detajli ter eleganca in brezčasnost ustvarjajo prenosnik, ki ga lahko brez sramu postavimo ob bok MacBook Airu. Še več, upamo si trditi, da je Asusu uspelo narediti boljši in všečnejši ultraprenosnik kot je "jabolčna britev".

Pa vendar, noben izdelek ni popoln. Zenbooku tako po prvih urah druženja očitamo tipkovnico, ki je na pogled in otip odlična, a med tipkanjem nudi premalo povratnih informacij. Asusovi inženirji bi tukaj morali na inštrukcije k Lenovu. Rahlo moteč je tudi zaslon s svetlečo prevleko, ki sicer manj blešči kot zaslon kakšnega poceni Acerja ali HP-ja, toda prepričani smo, da bi se takšnemu prenosnemu računalniku bolje podal dobri stari mat zaslon.

Asus Zenbook - Unboxing* video:

Za konec še o avtonomiji in zagonskem času. Pri Asusu pravijo, da eno polnjenje baterije pri občasni uporabi zadošča za 7 ur avtonomije, v stanju mirovanja (standby) pa naj bi Zenbook zdržal kar 14 dni. Naše druženje z njim traja še premalo časa, da bi lahko navedene številke potrdili, a "widget" na namizju, ki prikazuje koliko energije še imamo na voljo, kaže, da bi lahko držale.

Zahvaljujoč SSD pogonu se Zenbook iz ugasnjenega stanja prebudi v nekaj več kot 15 sekundah, za prebuditev iz stanja mirovanja (standby) pa je praktično hipna. Naša štoparica je namerila približno 3 sekunde.

Še več podatkov in obširnejši test bomo predvidoma objavili v začetku februarja.

*Unboxing - "razškatljevanje"

 


 
Preberite še
Joomla! Україна
Novi Googlov prenosnik Chromebook Pixel

article thumbnail

Google je predstavil novo verzijo najzmogljivejšega prenosnika Chromebook.


Dell s Chromebookom v šolske klopi

article thumbnail

 Prenosnik Chromebook, namenjen za rabo v šoli, je prestal test ameriške vojske.


Hibridni računalnik Lenovo Yoga 3 Pro

article thumbnail

Lenovo Yoga 3 Pro je hibridnik, ki združuje fleksibilnost in zmogljivost.


Najzaneslivejši računalnik za Windows je Apple MacBook

article thumbnail

Po podatkih računalniškega podjetja Soluto je najboljši računalnik za operacijski sistem Windows tisti, ki sploh ni bil namenjen Oknom - Apple MacBook Pro.


Maci od prihodnjega leta dalje spet 'narejeni v ZDA'

article thumbnail

Prvi mož Appla Tim Cook je za televizijsko oddajo NBC Tonight potrdil, da bo "določena linija Applovih računalnikov" od prihodnjega leta dalje znova nosila oznako "narejeno v ZDA". Zdaj namreč vsi Applovi izdelki nastajajo na Daljnem vzhodu, kjer [ ... ]


Komu se je zmešalo? Prenosnik z Ubuntujem dražji kot z Windowsi

article thumbnail

Prenosni računalnik Dell XPS 13 s procesorjem i5 ali i7, 8 gigabajti delovnega spomina, 256-gigabajtnim SSD-jem in 13-palčnim zaslonom je moč kupiti bodisi s prednameščenim operacijskim sistemom Windows, bodisi z odprtokodnim operacijskim sistem [ ... ]


Partnerji

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.