Intel: Vaš naslednji prenosnik bo občutljiv na dotik | Prenosniki | Računalniška oprema

DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Domov Prenosniki Intel: Vaš naslednji prenosnik bo občutljiv na dotik

Intel: Vaš naslednji prenosnik bo občutljiv na dotik


touchscreen_prenosnik_0412Upravljanje na dotik povsod je očitno nova mantra proizvajalcev strojne opreme. Intel napoveduje, da lahko kmalu pričakujemo razmah prenosnih računalnikov z zaslonom na dotik. "Intel močno verjame v koncept upravljanja na dotik in spodbuja partnerje, da bi začeli vgrajevati zaslone na dotik v ultrabooke," je za PC World dejal produktni vodja pri Intelu, Anand Kajshmanan.

Pri tem bržkone ciljajo tudi na Windows 8, katerega vmesnik Metro je v osnovi namenjen upravljanju z dotikom. Toda ali je upravljanje na dotik res prihodnost interakcije človeka z računalnikom? Pri Applu, ki je sicer najbolj zaslužen za priljubljenost in razširjenost zaslonov na dotik, so že pred leti sklenili, da so prenosniki z zaslonom na dotik zgrešena smer razvoja. Njihova testiranja so namreč pokazala, da so zasloni na dotik v navpičnem položaju za uporabnika neprijazni in povzročajo utrujenost pri delu. Razumljivo - predstavljajte si, da 8 ur sedite pred računalnikom in z roko "tapkate" po zaslonu. Bolečine v mišicah in hrbtu bi bile zagotovljene.


Tagi: intel - prenosnik - dotik

 
Preberite še
Joomla! Україна
Novi Googlov prenosnik Chromebook Pixel

article thumbnail

Google je predstavil novo verzijo najzmogljivejšega prenosnika Chromebook.


Dell s Chromebookom v šolske klopi

article thumbnail

 Prenosnik Chromebook, namenjen za rabo v šoli, je prestal test ameriške vojske.


Hibridni računalnik Lenovo Yoga 3 Pro

article thumbnail

Lenovo Yoga 3 Pro je hibridnik, ki združuje fleksibilnost in zmogljivost.


Najzaneslivejši računalnik za Windows je Apple MacBook

article thumbnail

Po podatkih računalniškega podjetja Soluto je najboljši računalnik za operacijski sistem Windows tisti, ki sploh ni bil namenjen Oknom - Apple MacBook Pro.


Maci od prihodnjega leta dalje spet 'narejeni v ZDA'

article thumbnail

Prvi mož Appla Tim Cook je za televizijsko oddajo NBC Tonight potrdil, da bo "določena linija Applovih računalnikov" od prihodnjega leta dalje znova nosila oznako "narejeno v ZDA". Zdaj namreč vsi Applovi izdelki nastajajo na Daljnem vzhodu, kjer [ ... ]


Komu se je zmešalo? Prenosnik z Ubuntujem dražji kot z Windowsi

article thumbnail

Prenosni računalnik Dell XPS 13 s procesorjem i5 ali i7, 8 gigabajti delovnega spomina, 256-gigabajtnim SSD-jem in 13-palčnim zaslonom je moč kupiti bodisi s prednameščenim operacijskim sistemom Windows, bodisi z odprtokodnim operacijskim sistem [ ... ]


Partnerji

E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.