Ste že kdaj videli lepšega terenca? Lamborghini Urus

Terenska vozila (SUV) so skozi leta prešla od zelo priročnih na zahtevnejših poteh do modnih avtomobilov, ki se pred več kot manjšimi količinami blata skrijejo. Pričakujemo, da bo eden takih tudi prvi Lamborghinijev SUV, poimenovan Urus.

Izgleda fantastično, poganjal ga bo motor z okoli 650 konji, na voljo bo tudi hibridna različica

Terenska vozila luksuznih znamk so vedno izgledala nekoliko smešno, kot bi ušla z neke zabavne skice. Lamborghini Urus pa bo skoraj zagotovo oblikovno prepričal večino ljudi. S svojimi ostrimi črtami in oblikami spominja na trenutne superavtomobile italijanskega proizvajalca.

Urus oblikovno nekoliko spominja na Lamborghinijeve športne luksuzne avtomobile.

Urus oblikovno nekoliko spominja na Lamborghinijeve športne luksuzne avtomobile.

Direktor Lamborghinija Stefano Domenicali je izjavil, da bo v notranjosti hrumel V8 motor z dvema turbopihaloma, proizvedel pa naj bi okoli 650 konjskih moči. Kakšno ceno pričakujete, da bodo postavili za ta luksuzen terenski avtomobil? Začela se bo pri nekaj manj kot 200 tisoč dolarjev!

Predstavitev Urusa lahko pričakujemo proti koncu leta, čeprav Domenicali ni še napovedal dogodka, kjer se bo to zgodilo. Iz tega razloga lahko pričakujemo predstavitev na avtomobilskih sejmih septembra v Frankfurtu ali decembra v Los Angelesu. Morda pa bo Lamborghini za svoj novi terenec gostil prav poseben dogodek. Kljub letošnji predstavitvi bo Urus na trg zapeljal šele naslednje leto, enkrat v drugem četrtletju.

Notranjost je še nekoliko bolj futuristična kot zunanjost.

Notranjost je še nekoliko bolj futuristična kot zunanjost.

Od vseh podatkov iz novice o novem luksuznem terencu najbolj izstopa ta, da bodo Italijani eno leto za navadnim modelom ponudili tudi hibridni model s polnjenjem prek vtičnice. Zaenkrat še ne vemo, ali bo Urus zgrajen na popolnoma novi platformi ali pa si bo dele sposodil iz drugih avtomobilov iz skupine Volkswagen (Volkswagen je namreč lastnik Lamborghinija).

Kot prvi kandidat za delitev delov je koncept Audi Q8 (tudi Audi spada pod Volkswagen), ki je iz določenih kotov zelo podoben Urusu.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On