Vaša Android tablica nabira prah? Najdite ji novo zadolžitev!

Zaradi sposobnih in velikih pametnih telefonov ter vse večjega števila dostopnih ultra prenosnih računalnikov se hitro zgodi, da naša domača tablica vidi vse manj uporabe. Za vse, ki svojo Android tablico uporabljate bolj poredko, smo zato zbrali nekaj zanimivih načinov, kako jo spremeniti v zabaven in uporaben pripomoček.

Digitalni okvir za slike

Z eno izmed številnih namenskih aplikacij v Google Play trgovini lahko svojo tablico spremenite v digitalni okvir, ki bo prikazoval fotografije, ki jih naložite na tablico. Z uporabo WiFi-ja pa se lahko povežete celo na Picaso ali Flickr in predvajate čudovite fotografije odličnih fotografov. Sprednjo kamero na tablici lahko v sili uporabite tudi kot ogledalo.

Tablica foto okvir

Vir: Laptopmag.om

Pametna budilka

Ta način uporabe je kot nalašč za velik zaslon tablice. Google Play trgovina ponuja odlične aplikacije, ki lahko prikazujejo čas, vreme, celo novice. Če ste do sedaj za budilko uporabljali svoj telefon, ga lahko zdaj pustite v drugi sobi, kjer morebitni klici, sporočila in druga obvestila ne bodo motili vašega spanja.

Koledar in seznam opravil za vso družino

Google Koledar in Google Keep sta odlični aplikaciji, ki se sinhronizirata z vašimi Google računi. Tako lahko tablico postavite nekam v kuhinjo ali dnevno sobo, kjer bo na voljo vsej družini, člani pa lahko dodajajo svoje obveznosti v koledar, ustvarjajo sezname opravil, nakupovalne sezname …

Digitalna (kuharska) knjiga

Če vam je listanje po debelih kuharskih knjigah odveč in želite stopiti v korak s tehnologijo, lahko navodilom za svoje nove kuharske podvige sledite kar z zaslona tablice. Povezava z internetom vam omogoča brskanje po neskončnem številu receptov, tako boste imeli na dosegu prstov vedno nove kuharske ideje.

Če pa kuhanje ni za vas oziroma poleg kuhanja radi še berete, lahko svojo staro tablico spremenite v namenski e-bralnik. Nanj naložite aplikacijo za branje knjig, nato pa pobrskate po naslovih v ogromni knjižnici e-knjig.

Tablica kuharska knjiga

Vir: BT.com

Varnostna kamera

Tablice s kamero lahko uporabite tudi kot varnostno kamero. Poskrbeti morate, da je ves čas priklopljena v električno omrežje (da se baterija ne bo spraznila že v prvem dnevu) in da jo postavite na mesto, kjer bo kamera zajela čim boljši vidik. V trgovini Google Play imate na izbiro veliko varnostnih aplikacij.

Tablica varnostna kamera

Vir: Laptopmag.com

Baby monitor

Za nadzorovanje vašega malčka v sosednji sobi ne potrebujete namenskega baby monitorja, temveč le dve Android napravi, eno kot oddajnik, drugo kot sprejemnik. Nekatere aplikacije vam poleg glasovnega nadzora omogočajo tudi prenos slike v živo.

Baby monitor

Vir: BT.com

Radio / predvajalnik glasbe

Če imate v dnevni sobi Bluetooth ali navadne zvočnike, lahko tablico uporabite kot visokotehnološki radio sprejemnik. S povezavo na internet lahko glasbo pretakate z YouTuba, namenskih glasbenih aplikacij (Spotify, Google Music) ali radio aplikacij (TuneIn Radio). Lahko pa na tablico naložite tudi svojo glasbo, posledično ne potrebujete internetne povezave.

TuneIn Radio

Vir: BT.com

Večnamenski avto pripomoček

Namesto GPS naprav lahko za navigacijo uporabite svojo tablico in aplikacijo Google Maps, ki je brezplačna in ponuja odlične napotke za vaša potovanja. Če želite, pa lahko naložite katero od plačljivih aplikacij, ki ponujajo še kakšno funkcionalnost več. Poleg navigacije lahko tablico uporabljate tudi za nadzor nad glasbenim sistemom (z Bluetooth povezavo ali AUX kablom).

Tablica v avtu

Vir: Laptopmag.com

Poleg naštetih uporab lahko zagotovo najdete še kar nekaj zanimivih, saj je v trgovini z aplikacijami na voljo ogromno aplikacij, ki lahko vašo tablico ponovno oživijo.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On