DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Programi

Kako do neomejene količine prostora v oblaku?

microsoft 061114Microsoft in Google sta v pravi vojni za uporabnike njunih pisarniških storitev, prvi pa je nedavno tehtnico spet nagnil na svojo stran.

Add a comment
Več ...
 

Windows 10 bo pravzaprav dodelan Windows 7

windows 10 021014Microsoft je 1. oktobra predstavil prvo preizkusno različico novih oken - široko uporabljenega operacijskega sistema Windows. Bolj kot z novitetami so presenetili z imenom, saj so se pri računalniškem gigantu iz Redmonda odločili, da preskočijo devetico.

Tako so Windows 8 skočili direktno na Windows 10. Zakaj? Menda zato, ker je to tako pomembna izdaja, da je ne bi mogli poimenovati z neko nepomembno 'vmesno' cifro.

Add a comment
Več ...
 

1. oktobra na voljo prvi vpogled v Windows 10

windows 10 290914Microsoft nam še ni dal v uporabo Windows 9, ko so že napovedali prvi zgodnji tehnični vpogled v Windows 10, ki bo na voljo 1. oktobra? Seveda ni čisto tako - Microsoft se je namreč odločil, da preskoči Windows 9, tako da bo naslednji operacijski sistem po Windows 8.1. že Windows 10. V njem naj bi izpostavili poslovni rabi prilagojene nadgradnje, ki vključujejo osveženo uporabniško izkušnjo ter izboljšano varnost.

Add a comment
Več ...
 

Prednosti brezplačnega Office 365 za starše in zaposlene v šolah

office 365 280914Šolsko leto 2014/15 je posebno leto, saj vsi šoloobvezni slovenski otroci in njihovi učitelji lahko brezplačno dobijo paket Office 365. Oblačni Office 365 vsebuje vedno najnovejše različice programov Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access in Lync. Poleg tega pisarniški paket vsebuje brezplačni dostop do elektronske pošte s 50 GB prostora in digitalno shrambo v velikosti 1 TB.

Add a comment
Več ...
 

Kako šole učencem in dijakom lahko zagotovijo brezplačen Office 365?

office 365 230914Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v okviru pogodbe Microsoft Enrollment for Education Solutions (EES) otrokom v izobraževalnih organizacijah pridobilo pravico do vključitve v program Student Advantage. Ta jim omogoča brezplačno uporabo pisarniškega paketa Office 365, ki vsebuje vedno najnovejše različice programov Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access, in Lync ter brezplačni dostop do elektronske pošte in digitalne shrambe v velikosti 1 TB.

Add a comment
Več ...
 
Stran 2 od 141
Lastniki Androida so tarča virusa!

article thumbnail

Po telefonih in tablicah z operacijskim sistemom Android, se širi zlonamerni program, ki vas bo stal drage položnice in slabe baterije.


Googlov program zna opisovati dogajanje na fotografijah

article thumbnail

Google je razvil sistem, ki zna prepoznavati in opisovati dogajanje na fotografijah. Je naša zasebnost še bolj ogrožena?


Skype omogoča brezplačne klice preko spletnega brskalnika

article thumbnail

Brezplačno klicanje bo enostavnejše kot kadarkoli, saj bomo potrebovali le računalnik z nameščenim spletnim brskalnikom.


Že več kot 200 šol omogoča brezplačno uporabo Office 365

article thumbnail

Preko EnaA.com lahko vsi šolarji in učitelji v osnovnih, srednjih šolah in vrtcih dobijo brezplačni paket Microsoft Office 365.


Na internet stvari bo naslednje leto povezanih skoraj 5 milijard naprav

article thumbnail

Analitiki podjetja Gartner leta 2015 pričakujejo, da bo na internet stvari povezanih 4,9 milijarde naprav, leta 2020 pa kar 25 milijard.


Facebook Messenger vsaj mesečno uporablja pol milijarde uporabnikov

article thumbnail

Facebookov Messenger, obvezna oprema vseh, ki želijo preko pametnega telefona pošiljati sporočila, ima pol milijarde mesečnih uporabnikov.


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Za dobrih 60 evrov gremo lahko na Luno! No, vsaj del nas, če bo britanski skupini znanstvenikov uspelo nabrat [ ... ]