DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Programi

Windows 8.1 z Bingom zastonj za kupce poceni tabličnikov in prenosnikov

microsoft 300614Konec maja je računalniški gigant Microsoft naznanil, da bo kupcem zastonj ponudil še enega od svojih produktov - in to je operacijski sistem Windows 8.1 z Bingom, čeprav ne bodo nikogar silili v to, da bi uporabljal Bing. Vsak si bo lahko prek iskalnika v Internet Explorerju instalirak kakšen drug iskalnik, katerega je navajen oz mu/ji je bolj všeč.

Omenjena brezplačna verzija že skoraj nepogrešljivega operacijskega sistema Windows je namenjena proizvajalcem strojne opreme za vgradnjo v cenejše naprave z 1GB pomnilnika in 16GB trdega diska. Nekatere naprave bi lahko poleg brezplačnih oken lahko kupcu omgoočile tudi dostop do zastonj Microsoft Office paketa.

Add a comment
Več ...
 

Applov boj za daljšo avtonomnost baterije

Prazna baterijaEden izmed največjih problemov s katerim se soočajo proizvajalci elektronike je relativno kratek čas avtonomnosti baterije. Apple se je tega problema lotil tako, da je razvijalce aplikacij za iOS in OS X pozval, naj pazijo na to, kako njihovi programi porabljajo energijo.

Add a comment
Več ...
 

Standard Unicode 7.0

Unicode 7.0Standard Unicode po novem vsebuje 2.834 dodatnih znakov.

Add a comment
Več ...
 

Far Cry 4

Far Cry 4Razvijalski studijo Ubisoft s svojimi podružnicami širom sveta pripravlja že četrto nadaljevanje priljubljene akcijske videoigre Far Cry, ki je v preteklosti navduševala z dobro igralnostjo, eksotičnimi lokacijami in osupljivo grafiko.

Add a comment
Več ...
 

Mirror's Edge 2

Mirrors Edge 2Marsikdo se še spomni izvrstne igre Mirror's Edge, ki jo je razvil studio DICE in leta 2008 izdal EA, saj je navdušila z osupljivo lepo vizualno podobo, zanimivo zgodbo, bogato zvočno spremljavo in zasvoljljivo igralnostjo. Na letošnjem sejmu videoiger E3 v Los Angelesu so razvijalci predstavili predstavitveni videoposnetek za njeno nadaljevanje.

Add a comment
Več ...
 
Stran 2 od 138
Čez eno leto se izteka podpora za Windows Server 2003 - kaj storiti?

article thumbnail

14. julij 2015 je zadnji dan, ko bodo še na voljo tehnična podpora in varnostni popravki za Windows Server 2003 (WS2003). Ker milijoni lokalnih fizičnih strežnikov po svetu še vedno delujejo na tej platformi, je datum izjemnega pomena za veliko  [ ... ]


Poenotenje Windowsov

article thumbnail

Microsoft v zadnjem času doživlja velike spremembe. Znano je, da bo množično odpuščal, se preusmeril na storitve v oblaku in več pozornosti posvetil mobilnim napravam, sedaj pa je bilo razkrito, da bo tudi poenotil Windowse na različnih napra [ ... ]


Firefox 31

article thumbnail

Mozilla svoj brskalnik neprestano posodablja. Nedavno je predstavila Firefox 31, ki prinaša nekaj manjših sprememb in izboljšav.


Tudi na münchenskem letališču potniki brskajo brezplačno

article thumbnail

Pred nedavnim smo poročali, da letališče v Frankfurtu svojim potnikom omogoča časovno neomejeno brezplačno brskanje po spletu, sedaj pa je temu pozitivnemu zgledu sledilo tudi letališče v Münchnu.


Hude ranljivosti spletnih portalov davčne uprave in notranjega ministrstva

article thumbnail

Pred tremi meseci je strokovnjak za informacijsko varnost Matej Kovačič odkril hude ranljivosti spletnih portalov davčne uprave in notranjega ministrstva. Te so omogočale krajo osebnih podatkov uporabnikov storitev in celo krajo identitete uporab [ ... ]


Facebook preizkuša funkcijo Buy

article thumbnail

Facebook razmišlja o uvedbi posebnega gumba Buy, ki bi omogočal nakupe neposredno preko socialnega omrežja in ki naj bi podjetjem pomagal pri spletni prodaji.


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Zadnja leta z vznemirjenjem spremljamo opozorila slovenskih čebelarjev, pristojnih služb in strokovnjakov, k [ ... ]