DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Programi

Standard Unicode 7.0

Unicode 7.0Standard Unicode po novem vsebuje 2.834 dodatnih znakov.

Add a comment
Več ...
 

Far Cry 4

Far Cry 4Razvijalski studijo Ubisoft s svojimi podružnicami širom sveta pripravlja že četrto nadaljevanje priljubljene akcijske videoigre Far Cry, ki je v preteklosti navduševala z dobro igralnostjo, eksotičnimi lokacijami in osupljivo grafiko.

Add a comment
Več ...
 

Mirror's Edge 2

Mirrors Edge 2Marsikdo se še spomni izvrstne igre Mirror's Edge, ki jo je razvil studio DICE in leta 2008 izdal EA, saj je navdušila z osupljivo lepo vizualno podobo, zanimivo zgodbo, bogato zvočno spremljavo in zasvoljljivo igralnostjo. Na letošnjem sejmu videoiger E3 v Los Angelesu so razvijalci predstavili predstavitveni videoposnetek za njeno nadaljevanje.

Add a comment
Več ...
 

Program prestal Turingov test

Alan TuringAlan Turing, eden izmed očetov sodobnega računalništva in hkrati tudi eden izmed ljudi, ki so odločilno pripomogli k dešifriranju nemške Enigme tekom druge svetovne vojne, je zasnoval test za merjenje kakovosti umetne inteligence na podlagi tega ali je človek tekom pogovora z računalnikom še sposoben prepoznati, da se ne pogovarja s sočlovekom temveč z napravo.

Add a comment
Več ...
 

30 let igre Tetris

Tetris retro6. junija je svoj trideseti rojstni dan praznoval legendarni Tetris, ki je izšel na ta dan leta 1984. Igro je mogoče igrati na številnih konzolah, vgrajujejo jo v vizitke, pomagala pa naj bi celo v boju s škodljivimi razvadami.

Add a comment
Več ...
 
Stran 2 od 138
Tudi na münchenskem letališču potniki brskajo brezplačno

article thumbnail

Pred nedavnim smo poročali, da letališče v Frankfurtu svojim potnikom omogoča časovno neomejeno brezplačno brskanje po spletu, sedaj pa je temu pozitivnemu zgledu sledilo tudi letališče v Münchnu.


Hude ranljivosti spletnih portalov davčne uprave in notranjega ministrstva

article thumbnail

Pred tremi meseci je strokovnjak za informacijsko varnost Matej Kovačič odkril hude ranljivosti spletnih portalov davčne uprave in notranjega ministrstva. Te so omogočale krajo osebnih podatkov uporabnikov storitev in celo krajo identitete uporab [ ... ]


Facebook preizkuša funkcijo Buy

article thumbnail

Facebook razmišlja o uvedbi posebnega gumba Buy, ki bi omogočal nakupe neposredno preko socialnega omrežja in ki naj bi podjetjem pomagal pri spletni prodaji.


Rdeči alarm

article thumbnail

V zadnjih tednih se sicer vedno napeti odnosi med Izraelci in Palestinci še posebej nevarno zaostrujejo, česar odraz je tudi nova apliakcija "Rdeči alarm".


Alcatelov hitrostni rekord

article thumbnail

Podjetju Alcatel-Lucent je uspel velik tehnološki preboj, ki bo omogočil večjo dostopnost do interneta visokih hitrosti tam, kjer napeljava optičnih kablov ni mogoča.


Posodobitve Androida se širijo počasi

article thumbnail

Pred časom smo že poročali, da Android 4.4 KitKat vztrajno povečuje svoj tržni delež, vendar pa je sedaj mogoče ugotoviti, da to počne relativno počasi.


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

O obstoju duše že dolgo potekajo različne debate in krešejo nasprotujoča se mnenja in teorije. A v skladu [ ... ]