DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Programi

Posodobitev za Windows 8.1

windows-8.1V okviru svojega mesečnega dneva za posodobitve, imenovanega Patch Day, je Microsoft v torek predstavil prvo večje dopolnilo za OS Windows 8.1, ki izboljšuje nadzor nad tipkovnico, delovanjem miške in drugimi vhodnimi napravami, s čimer odgovarja na kritike, da se preveč posveča zgolj vnosu podatkov na dotik.

Add a comment
Več ...
 

Konec je! Kaj zdaj uporabljati namesto Windows XP?

windows xp 070414Ja, konec je. Česa? Microsofta? Nikakor ne, saj z novimi izdelki vzadnjem času prav presenečajo. Konec je priljubljenih Windows XP. Po 8. aprilu 2014 tehnična pomoč in samodejne posodobitve za operacijski sistem Windows XP, ki so pomagale pri zaščiti vaših delovnih postaj, ne bodo več na voljo. Podobno velja za prijubljeno Microsoftovo pisarniško zbirko Office 2003, ki prav tako po 8. aprilu ne bo več prejemala varnostnih in programskih posodobitev, končana pa bo tudi vsa tehnična podpora.

Add a comment
Več ...
 

Microsoft priznava, da je optimizacija za zaslone na dotik v Windows 8 napaka

pcMicrosoft načrtuje popravke programske opreme, ki bi uporabnikom operacijskega sistema Windows omogočili zagon neposredno v način z omizjem, namesto v vmesnik Metro, ki je namenjen predvsem napravam z zaslonom na dotik.

Add a comment
Več ...
 

Microsoft Office za iPad prepriča

Office za iPad 2Po štirih letih čakanja je Microsoft predstavil Office za iPad, ki so ga mnogi nestrpno pričakovali. Od četrtka dalje je dokumente mogoče udobno pregledovati in urejati tudi na tablici. Aplikacije Word, PowerPoint in Excel so kritike prepričale in že uživajo sloves najboljših pisarniških aplikacij v Applovem App Storu.

Add a comment
Več ...
 

Cenzura videoiger

South Park The StickSouth Park je televizijska animirana serija, poznana po tem, da se konstantno na humoren, brezkompromisen in včasih sporen način loteva perečih tem in da skorajda ne pozna tabujev, tudi ko gre o splavu, rasizmu, pedofiliji ali kanibalizmu. South Parkov Izid v obliki videoigre The Stick of Truth nakazuje pereč problem cenzure videoiger, pri kateri veljajo drugačna, pogosto strožja pravila kot na televiziji.

Add a comment
Več ...
 
Stran 2 od 133
Windows 8.2 in 9

article thumbnail

V Microsoftu je v zadnjem času, pod vodstvom novega direktorja Satye Nadella, zelo živahno. Komaj je izšla posodobitev Windows 8.1, ki ponovno ločuje operacijski sistem za namizne sisteme in tablične računalnike, že je mogoče zaslediti govori [ ... ]


Posodobitev za Windows 8.1 nam vrača Windows 7

article thumbnail

Zadnja posodobitev za Windows 8.1 je prinesla izoboljšave za računalnike, ki nimajo 'touch zaslonov', to pa je večina naprav. Prva stvar, ki jo uporabnik opazi v primeru, da nima touch zaslona, je, da se računalnik ob vklopu avtomatično zažene  [ ... ]


App Store kmalu bogatejši za Age of Empires

article thumbnail

Podjetji Microsoft in japonski KLab Inc. sta naznanili igro Age of Empires: World Domination, prvo AoE igro, ki ni namenjena PC-jem, temveč mobilnemu operacijskemu sistemu iOS.


Gmail sedaj s preprostejšim vstavljanjem fotografij

article thumbnail

Googlovi uporabniki, ki svoje fotografije s prenosnih naprav varnostno kopirajo v svoj Google+ račun, bodo slednje lahko sedaj še hitreje dodajali v svoja Gmail sporočila.


Google bo sledil vašim fizičnim nakupom

article thumbnail

Google razvija programsko opremo, s katero bi lahko sledil vašim nakupovalnim navadam in tako preverjal učinkovitost oglasnih vsebin.


Goljufiva aplikacija Virus Shield

article thumbnail

Da je digitalne naprave potrebno zaščititi pred škodljivo programsko opremo najbrž ni potrebno pretirano poudarjati, saj se na spletu nahaja ogromno programov, ki so sposobni krasti podatke ali na kakšen drug način škodovati uporabnikom. Ker s [ ... ]


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Tudi letos so ob dnevu rojstva velikega slovenskega fizika Jožefa Stefana (24. marec) na našem največjem zn [ ... ]