DNE – Zanimive novosti iz sveta tehnologije

Programi

Microsoft priznava, da je optimizacija za zaslone na dotik v Windows 8 napaka

pcMicrosoft načrtuje popravke programske opreme, ki bi uporabnikom operacijskega sistema Windows omogočili zagon neposredno v način z omizjem, namesto v vmesnik Metro, ki je namenjen predvsem napravam z zaslonom na dotik.

Add a comment
Več ...
 

Microsoft Office za iPad prepriča

Office za iPad 2Po štirih letih čakanja je Microsoft predstavil Office za iPad, ki so ga mnogi nestrpno pričakovali. Od četrtka dalje je dokumente mogoče udobno pregledovati in urejati tudi na tablici. Aplikacije Word, PowerPoint in Excel so kritike prepričale in že uživajo sloves najboljših pisarniških aplikacij v Applovem App Storu.

Add a comment
Več ...
 

Cenzura videoiger

South Park The StickSouth Park je televizijska animirana serija, poznana po tem, da se konstantno na humoren, brezkompromisen in včasih sporen način loteva perečih tem in da skorajda ne pozna tabujev, tudi ko gre o splavu, rasizmu, pedofiliji ali kanibalizmu. South Parkov Izid v obliki videoigre The Stick of Truth nakazuje pereč problem cenzure videoiger, pri kateri veljajo drugačna, pogosto strožja pravila kot na televiziji.

Add a comment
Več ...
 

Office for iPad - korak Microsofta v pravo smer

office for ipad 310314Z izidom Office for iPad je Microsoft postavil nove standarde za tablične računalnike na področju aplikacij za dvig produktivnosti. Office for iPad je namenjen vsem tipom uporabnikov. Domači in manj zahtevni uporabniki si bodo prenesli brezplačne programe in si z njimi ogledovali dokumente, sortirali preglednice ali celo izvajali predstavitve s PowerPointom. Tudi, če uporabnik ne kupi naročnine na Office 365, ima še zmeraj na voljo brezplačni in zelo zmogljivi Microsoft Office Online, ki v zadnji izdaji gladko prekaša Google Docs.

Add a comment
Več ...
 

Microsoft Office za iPad

microsoft-officeMicrosoft je v sredo predstavil iPad različico svoje programske opreme za urejanje dokumentov, Microsoft Office. V nekaterih tujih različicah trgovine App Store, so Word, Excel in PowerPoint že na voljo.

Add a comment
Več ...
 
Stran 2 od 133
App Store kmalu bogatejši za Age of Empires

article thumbnail

Podjetji Microsoft in japonski KLab Inc. sta naznanili igro Age of Empires: World Domination, prvo AoE igro, ki ni namenjena PC-jem, temveč mobilnemu operacijskemu sistemu iOS.


Gmail sedaj s preprostejšim vstavljanjem fotografij

article thumbnail

Googlovi uporabniki, ki svoje fotografije s prenosnih naprav varnostno kopirajo v svoj Google+ račun, bodo slednje lahko sedaj še hitreje dodajali v svoja Gmail sporočila.


Google bo sledil vašim fizičnim nakupom

article thumbnail

Google razvija programsko opremo, s katero bi lahko sledil vašim nakupovalnim navadam in tako preverjal učinkovitost oglasnih vsebin.


Goljufiva aplikacija Virus Shield

article thumbnail

Da je digitalne naprave potrebno zaščititi pred škodljivo programsko opremo najbrž ni potrebno pretirano poudarjati, saj se na spletu nahaja ogromno programov, ki so sposobni krasti podatke ali na kakšen drug način škodovati uporabnikom. Ker s [ ... ]


Heartbleed je eden najbolj nevarnih spletnih hroščev na svetu

article thumbnail

Upravljavci spletnih strani, še posebej tistih, ki temeljijo na varnih povezavah, so se znašli pred hudo preizkušnjo. Razvijalci odprtokodnega šifrirnega protokola openssl so namreč opozorili na varnostno luknjo oz hrošča, imenovanega heartble [ ... ]


Google v boj s škodljivimi aplikacijami

article thumbnail

Varnostna tveganja niso več omejena zgolj na namizne računalnike, vedno pogosteje se škodljiva programska oprema znajde tudi na telefonih, sploh tistih z naloženim operacijskim sistemom Android, kar priznava tudi Google, ki zato spreminja svoj va [ ... ]


E-revija brezplačno vsak teden!

DNE Tehno Facebook spremljaj Twitter DNE Tehno sledi You Tube glej
Sveže in aktualne novice iz tehnološkega sveta, testi in zabavne vsebine – vsak ponedeljek v vašem e-poštnem predalu!
100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli! Z oddajo naročila soglašate s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.

Znanost


article thumbnail

Tudi letos so ob dnevu rojstva velikega slovenskega fizika Jožefa Stefana (24. marec) na našem največjem zn [ ... ]