Vodič: Kako najti prijatelja s pomočjo Google Zemljevidov

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste bili v nekem novem mestu, kjer bi se morali dobiti s prijateljem, pa sploh niste vedeli, kje ste – še manj pa, kje je on? Ali pa ste želeli prijatelja usmerjati do prave lokacije, a vam ni znal povedati, kje se nahaja? Vse takšne in podobne situacije boste lahko v prihodnosti preprečili z novo funkcionalnostjo, ki jo je Google dodal v svojo aplikacijo Zemljevidi.

V Zemljevidih delite lokacijo s prijateljem, ki bo na svojem zemljevidu poleg sebe videl tudi vas

Začnite s tem, da odprete aplikacijo Google Zemljevidi, kjer boste zagledali modro piko, ki predstavlja vašo pozicijo. Če nanjo kliknete, se vam na dnu prikaže meni z opcijami, ena izmed njih je Share your location. Kliknite nanjo, nato pa izberite, koliko časa želite deliti svojo lokacijo s prijateljem (privzeto je nastavljena 1 ura, lahko pa izberete tudi opcijo, da delite toliko časa, dokler sami ne izklopite te opcije).

Zadnji korak je, da izberete prijatelja in mu svojo lokacijo tudi pošljete, kar lahko storite na več  načinov. Če ima prijatelj napravo povezano z Google računom, bo dobil obvestilo kar na svoj pametni telefon. Če pa ne uporablja Google računa (večina uporabnikov iPhonov), mu lahko svojo lokacijo delite prek povezave, ki mu jo pošljete prek SMS, emaila …

Maps Location Sharing 1

Po kliku na modro piko izberite Share your location in izberite prijatelja, ki bo prejel obvestilo.

Vaš prijatelj lahko po prejemu obvestila spremlja vašo lokacijo (čeprav ne ravno v resničnem času, temveč z nekaj zamika), če želi, pa lahko z vami deli še svojo. Tako lahko oba na zemljevidu spremljata, kje se nahajata (vas kaj spominja na Marauder’s Map v Harryju Potterju?).

Maps Location Sharing2

Vaš prijatelj lahko nato spremlja, kje se nahajate, če želi, pa lahko izbere tudi, da sam z vami deli lokacijo. Tako bosta oba lahko na enem zemljevidu spremljala, kje se nahaja drugi.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On