Xiaomi z novim Mi 6 ponuja veliko telefona za malo denarja

Pametnih telefonov Xiaomi pri nas mnogo ljudi sploh še ne pozna. A to ne pomeni, da jih lahko izločimo kot možne kandidate za naš naslednji telefon kar tako, brez premisleka, saj za izredno ugodno ceno ponujajo ogromno. Včeraj je Xiaomi predstavil svoj najnovejši in najzmogljivejši model Mi 6.

Všečen dizajn, najzmogljivejše specifikacije in dve kameri zadaj v stilu iPhone 7 Plus

Glede ohišja res niso skoparili, Mi 6 namreč ponuja ukrivljeno steklo na zadnji strani in nerjaveče jeklo vse naokoli. Jeklo je močnejše kot aluminij, ponuja pa večji lesk in posledično zanimivejši izgled telefona. Poseben model, ki bo stal nekoliko več, pa bo imel na zadnji strani celo keramično površino.

Ohišje Mi 6 je zelo elegantno in umirjeno. Na voljo bo v različnih barvah, ena najbolj zanimih kombinacij bo modra in zlato jeklo ob straneh. Vir: Engadget

Ohišje Mi 6 je zelo elegantno in umirjeno. Na voljo bo v različnih barvah, ena najbolj zanimih kombinacij bo modra in zlato jeklo ob straneh. Vir: Engadget

Za hitro delovanje bodo skrbele najboljše specifikacije na čelu z najzmogljivejšim procesorjem na trgu Snapdragon 835, 6 GB delovnega pomnilnika in 64 GB kot osnovno količino prostora za shranjevanje. Vključili so tudi relativno veliko baterijo s 3350 mAh kapacitete, njihov operacijski sistem MIUI 8 pa temelji na Androidu 7.1.1.

Na zadnji strani bomo našli dve kameri, ki bosta v kombinaciji nudili navaden pogled in 2x povečavo z optičnim zoomom. Oba objektiva imata 12 megapikslov, tisti z navadnim pogledom ima zaslonko odprto na f/1.8, nudi pa celo optično stabilizacijo v 4 oseh, ožji objektiv (z dvakratno povečavo) pa je nekoliko bolj zaprt, z maksimalno zaslonko f/2.6.

Za razliko od iPhona 7 Plus pri Mi 6 kameri ne izstopata iz ohišja. Seveda pa je, tako kot pri iPhonu, dodan način za fotografiranje portretov, ki nekoliko zamegli ozadje. Na sprednji strani bomo našli kamero z 8 megapiksli.

Še en telefon brez 3,5 mm vhoda za slušalke

Zaslon na novem Mi 6 je za današnje standarde že relativno majhen, 5,15-palčni z ločljivostjo 1920 x 1080, ponuja pa veliko svetilnost, prav tako pa lahko v temi to svetilnost zmanjša na zelo nizke nivoje. Kakor vse več proizvajalcev so dodali tudi filter modre svetlobe, ki v času po sončnem zahodu skrbi za manjši napor naših oči.

Xiaomi si je delovanje dveh kamer na zadnji strani pogledal pri Applu. Vir: Engadget

Xiaomi si je delovanje dveh kamer na zadnji strani pogledal pri Applu. Vir: Engadget

Na žalost vseh, ki v telefon radi vključijo slušalke, Xiaomi ni vključil 3,5 mm avdio vhoda. Tako je edini vhod USB-C, v škatlo pa bodo dodali adapter (enako kot Apple). Na srečo pa so nekoliko izboljšali zvočnike na samem telefonu, saj sta zdaj dva, ki delujeta v stereo načinu, eden na dnu, drugi pa je kar slušalka na vrhu telefona.

Prodaja na Kitajskem se začne 28. aprila, za osnovni model s 64 GB prostora bo potrebno odšteti okoli 360 dolarjev, za 128 GB pa 420 dolarjev. Za dodatnih 15 dolarjev pa možno dobiti omenjeni keramični model s 128 GB prostora in celo 18-karatnim zlatom okoli zadnjih kamer (podobno kot pri revolucionarnem modelu Mi Mix). Razpoložljivost in cene za naš trg pa trenutno še ne vemo.

Matevž Krajnik

Author: Matevž Krajnik

Share This Post On